Home Intermodal Gopet România: 1,5 milioane de euro investiție în remorci intermodale

Gopet România: 1,5 milioane de euro investiție în remorci intermodale

Gopet România: 1,5 milioane de euro investiție în remorci intermodale

Gopet România investește 1,5 mil. euro în remorci intermodale proprii, care se vor adăuga flotei deja existente.

Până la finalul anului, flota Gopet va include 100 de remorci proprii. Astfel, casa de expediții se apropie de  unul dintre obiectivele stabilite în strategia de business: integrarea de soluții pentru a realiza transporturi mult mai prietenoase cu mediul și predictibilitate mai mare.

Am început să investim în remorci intermodale încă din anul 2020, iar acest aspect vine cu beneficii  multiple optimizând tranziția către un transport intermodal eficient și cu costuri reduse care să contribuie la îndeplinirea strategiei de business pe termen lung.

Spre deosebire de containerele de 45”, remorcile intermodale permit realizarea operațiunilor de încărcare-descărcare din lateral sau de deasupra.  Acest aspect este foarte important pentru clienții care preferă o capacitate mărită de metri cubi și un management mai eficient al încărcărilor în perioadele supraîncărcate ale anului.

Prin intermediul acestor remorci ne putem adapta mai bine la posibilele întârzieri sau anulări de trenuri, având astfel opțiunea să continuăm parcursul pe road, rail sau ferry în eventualitatea unor situații neprevăzute.

Desigur, nu trebuie omis nici deficitul de șoferi profesioniști. Prin încărcarea remorcilor pe tren, reducem numărul de șoferi necesari la gestionarea fluxurilor de mărfuri, ceea ce echilibrează raportul personal uman vs.marfă. Având o rețea diversificată de trenuri care fac legătura cu diferite terminale din Europa, prin colaboratorii noștri feroviari, intenționăm inclusiv să ne extindem rețeaua de transport combinat”, declară Dan Suciu, Intermodal Project Manager la Gopet România.

Un jucător important în transportul intermodal de marfă

Având peste 20 de ani de activitate în domeniul transportului intermodal internațional, compania Gopet România, se poziționează în top 15 național case de expediții conform cifrei de afaceri obținută în anul 2022. Cu o creștere semnificativă de 22% față de anul financiar 2021, compania a încasat în 2022 venituri de 235,8 milioane lei realizate din servicii de transport rutier, intermodal, maritim și aerian.

Gopet România a devenit un jucător recunoscut în industrie grație concentrării tot mai atente pe soluții care implică transportul intermodal, sector în care compania deține deja o experiență semnificativa in-house, atât la nivel de expertiză de dezvoltare de setup-uri, cât și operațională. Acest aspect iese în întâmpinarea tendinței de reducere a amprentei de carbon pe transport prin servicii optimizate conform prevederilor în vigoare ale legislației europene de mediu, care încurajează migrarea spre mobilitate sustenabilă.

Cumulativ, în 10 ani, grupul a reușit să transfere de pe cale rutieră pe cale feroviară aproximativ 565.007 tone de marfă, ceea ce se traduce în aproximativ 206.006 tone dioxid de carbon (CO2).

„Clienții arată un interes crescut pentru adoptarea unor soluții “verzi”, însă costurile rămân un factor esențial în procesul decizional privind alocarea contractelor. E nevoie de o revizuire la nivelul proceselor de procurement. Încă se compară în mod direct soluții de transport care au niveluri diferite de maturizare și structura de cost.

Suntem deschiși să implementăm soluții personalizate, însă este esențial să dezvoltăm parteneriate pe termen lung pentru a susține investițiile necesare pentru o creștere durabilă”, adaugă Dan Suciu.