Home Intermodal #GreenLogistics: DB Schenker își extinde flota de vehicule electrice cu 36 de FUSO eCanter

#GreenLogistics: DB Schenker își extinde flota de vehicule electrice cu 36 de FUSO eCanter

#GreenLogistics: DB Schenker își extinde flota de vehicule electrice cu 36 de FUSO eCanter

Furnizorul internațional de servicii logistice, DB Schenker își extinde flota de vehicule electrice cu 36 de noi modele FUSO eCanter.

Astfel, DB Schenker își consolidează strategia în ceea ce privește sustenabilitatea și aduce conceptul de logistică urbană fără emisii de CO2 în 11 țări din Europa. Compania extinde utilizarea de vehicule electrice în flote de transport rutier mixte în Europa.

DB Schenker folosește modelul FUSO eCanter în activități de distribuție urbană în centrul orașului german Berlin încă din 2018, iar din 2019 compania folosește vehicule electrice în Paris, Frankfurt și Stuttgart. În total, furnizorul de servicii logistice va opera 41 de vehicule eCanter în operațiunile sale zilnice, fiind cel mai mare client pe segmentul de vehicule electrice al FUSO, o marcă a Daimler.

“DB Schenker este un pionier al inovațiilor în logistică, iar acum devenim un furnizor de top și în domeniul logisticii verzi. Ne concentrăm pe sustenabilitate de la prima și până la ultima milă” declară Cyrille Bonjean, Director pentru Transport Rutier Europa al DB Schenker.”Logistica fără emisii în orașe este deja posibilă astăzi și demonstrăm acest lucru în toată Europa împreună cu FUSO și noul eCanter.”

Distribuție urbană fără emisii în 20 de orașe din Europa

FUSO produce în prezent cele 36 de vehicule pentru DB Schenker la fabrica sa din Tramagal, Portugalia. Predarea ultimelor vehicule se va face până la finalul acestui an.

DB Schenker va folosi camioanele electrice cu o putere de 129 kW și o sarcină de până la 3,2 tone pentru distribuție urbană pe distanțe scurte în metropole europene precum: Oslo, Copenhaga, Madrid, Salzburg, Viena, Hamburg, Roma și Madrid. În total, camioanele electrice vor livra cu zero emisii și un nivel de zgomot aproape imperceptibil către clienți din 20 de orașe europene din Germania, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Franța, Irlanda, Olanda, Norvegia, Austria, Spania și Italia. Acest lucru înseamnă și că noul FUSO eCanter își va face intrarea pe piețe precum Finalnda, Austria, Spania și Italia.

Vehiculele de 7,49 tone au o autonomie de cel puțin 100 km și vor putea acoperi fără probleme cerințele DB Schenker în ceea ce privește distribuția urbană pe distanțe scurte. Vehiculele vor fi încărcate peste noapte direct la prize sau curent alternativ, în funcție de disponibilitate. Dacă este utilizată o priză de încărcare rapidă, durata de încărcare poate fi redusă la 90 de minute.