Home Logistics Comerț international SUA impun ALRO un tarif preliminar antidumping pentru exporturile de tablă de aluminiu de 84%

SUA impun ALRO un tarif preliminar antidumping pentru exporturile de tablă de aluminiu de 84%

SUA impun ALRO un tarif preliminar antidumping pentru exporturile de tablă de aluminiu de 84%

Departamentul pentru Comerț al SUA a anunțat impunerea unui tarif preliminar antidumping de 84% pentru importurile de tablă din aliaje de aluminiu fabricată de ALRO Slatina.

În ceea ce privește plângerea pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 tari, printre care si Romania, primită de Comisia de Comert International a Statelor Unite, hotărârea preliminară a Departamentului de Comerț al Statelor Unite este aceea de a impune producătorilor vizați tarife antidumping între 1,24 % și 352,71 %. În cazul tablelor originare din Romania, fabricate de Alro S.A., tariful antidumping preliminar stabilit de către Departamentul de Comerț din Statele Unite, cu aplicare imediată, este de 83,94%,” a anunțat compania din România într-un comunicat de presă.

  • Exporturile din România de produse din aluminiu în SUA au cunoscut o creștere importantă în ultimii doi ani, de la 1.321 tone metri ân 2017 la peste 10.000 tone în 2019, așa cum arată statisticile oficiale ale SUA. În 2019, valoarea exporturilor a atins 29,37 milioane dolari.

În martie anul acesta, Asociația Aluminiului din Statele Unite (US Aluminium Association) a înaintat o plângere pentru vânzarea de produse la prețuri de dumping pe piața americană în perioada 2017-2019.

“Compania continuă să considere plângerea ca fiind nefondată, iar calculele care stau la baza acesteia ca fiind eronate, și intenționează să își apere cu fermitate poziția în fața autorităților americane implicate” se mai menționează în comunicatul ALRO. O decizie finală a autorităților americane va fi luată în februarie 2021.

Pentru importurile de table din aluminiu de la alți producători din România, autoritățile americane au stabilit un tarif preliminar de 12,51%.