Home Logistics Depozitare Rezultate bune pentru Kuehne + Nagel după primele 6 luni

Rezultate bune pentru Kuehne + Nagel după primele 6 luni

Compania internațională de transport și logistică Kuehne + Nagel a înregistrat în primele 6 luni afaceri în creștere cu 3,3% la 10.394 milioane CHF și un profit brut de 2,6% la 3.112 milioane CHF.

Rezultatul operațional (EBITDA) a crescut la 466 milioane CHF și EBIT la CHF 371 milioane. Profitul net a urcat la 289 milioane CHF (2012: 214 milioane CHF).

Transport maritim
După o creștere puternică a volumului de marfă în aprilie 2013, creșterea a încetinit din nou la un nivel moderat în următoarele două luni. Volumul de containere a fost mai mare cu 3% în primele șase luni.

Transport aerian
Pe o piață în stagnare Kuehne + Nagel a crescut cantitativ cu 3,7% în prima jumătate a anului. Cea mai mare creștere a fost înregistrată în aprilie. Concentrarea pe soluții de transport aerian specifice pentru industria farmaceutică, industria auto și aerian, a contribuit la dezvoltarea favorabilă. În primele 6 luni, rezultatul operațional EBITDA s-a îmbunătățit cu 7,8%.

Transport rutier și pe calea ferată
În al doilea trimestru au fost realizate progrese în operațiunile de transport rutier, profitul brut ramanand stabil. Îmbunătățirea marjelor ar trebui să permită o evoluție pozitivă în a două jumătate a anului.

Kuehne + Nagel este o companie internațională de transport și logistică cu sediul central în orașul elvețian Schindellegi din cantonul Schwyz. Operatorul mondial are circa 62.500 de angajați în 1000 de filiale din 100 de țări.