Home Logistics Comerț international HAI Group achiziţionează o fabrică de extrudare în România

HAI Group achiziţionează o fabrică de extrudare în România

HAI Group achiziţionează o fabrică de extrudare în România

Hammerer Aluminium Industries (HAI), furnizor de produse de aluminiu extrudate, a achiziţionat o fabrică de extrudare în România, la Chișineu-Criș, de la compania Hydro Extrusion. Prin această achiziţie, austriecii își extind capacităţile și fac încă un pas în dezvoltarea strategică în toate cele trei divizii – Construcţii, Industrie și Transporturi.

Noul amplasament HAI din Chișineu-Criș are o capacitate de producţie de aproximativ 22.000 tone pe an. HAI are acum o capacitate de extrudare de 100.000 tone pe an cu 10 prese de extrudare și, în combinaţie cu capacitatea turnătoriei de 200.000 tone, devine una dintre cele mai importante companii din industria de aluminiu europeană. Compania austriacă HAI mai deţine în România o fabrică de reciclare în Sântana, în apropiere de Arad.

În total, austriecii din Ranshofen deţin cinci centre în Germania și România. Hydro Extrusion SRL face parte din segmentul de activitate Extruded Solutions a Hydro și are în jur de 200 de angajaţi, care produc aproximativ 20.000 mt de profile extrudate pe an, în principal pentru industria construcţiilor. În 2018, HAI a generat vânzări de aproximativ 510 milioane de euro în cele trei zone de producţie Turnare (turnare), Extrudare (extrudare) și Prelucrare (prelucrare mecanică).

Produsele grupului HAI pot fi găsite în sectorul construcţiilor, în tehnologia auto și de transport, în inginerie electrică, precum și în mecanică și instalaţii.