Home Logistics 3 PL Gebrüder Weiss România – 25 de ani de excelenţă în servicii logistice

Gebrüder Weiss România – 25 de ani de excelenţă în servicii logistice

Gebrüder Weiss România – 25 de ani de excelenţă în servicii logistice

Gebrüder Weiss este una dintre companiile care au pus bazele industriei de logistică în România. Anul acesta compania aniversează 25 de ani pe piaţa locală, fiind una dintre cele mai longevive companii din branșă, însă cu un spirit tânăr și o echipă entuziastă și hotărâtă să atingă întotdeauna excelenţa în servicii logistice. Și nu o spunem noi… ci au spus-o clienţii, partenerii și chiar competitorii prezenţi la evenimentul aniversar care a avut loc pe 19 septembrie.

La ceas aniversar, Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România a spus: “Sunt onorat să vorbesc astăzi aici, în numele echipei mele. Am învăţat în aventura de 25 de ani că încrederea în partenerii de drum și respectul pentru contribuţia fiecăruia sunt foarte importante.Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România

Drumul pe care l-am parcurs împreună nu a fost întotdeauna drept și lin. Pe lângă momente de succesși satisfacţii, ne-am confruntat și cu multe provocări în identificarea resurselor și soluţiilor pe care dumneavoastră, clienţii noștri, le așteptaţi de la noi. Eșecurile și momentele tensionate nu au lipsit, însă consider că au avut un rol important în formarea noastră ca echipă și de cele mai multe ori, nu au făcut decât să consolideze relaţiile cu dumneavoastră.”

Gebrüder Weiss România – 25 de ani de excelenţă în servicii logistice

Compania a fost infiinţată în anul 1994 ca furnizor de nișă pentru diverse servicii de transport, cu doar câţiva angajaţi în cadrul punctului de lucru din București.

Astăzi se numără printre principalii 5 furnizori de servicii logistice din ţară, cu o reţea naţională ce include nouă hub-uri logistice și o suprafaţă logistică și de cross-docking de 60.000 metri pătraţi. Aproximativ 600 de angajaţi își desfășoară aici activitatea zi de zi.

În ultimii opt ani, numărul de expediţii a crescut de peste două ori, numai anul trecut au fost livrate mai mult de 690.000 de expediţii.

Pe lângă serviciul tradiţional de transport terestru, compania a dezvoltat și serviciile de transport aerian și maritim, care permit accesul pe toate pieţele de la nivel global, Gebrüder Weiss România oferă și soluţii de depozitare, logistice specifice pentru domenii diverse. În cadrul punctului de lucru din Arad, un număr de 100 de angajaţi se ocupă de gestionarea soluţiilor logistice complexe destinate sectorului auto. Sunt și alte domenii în care Gebrüder Weiss are parteneri – telecomunicaţii, comerţul cu amănuntul, FMCG (Fast Moving Consumer Goods), IT sau sectorul petrolului și al gazelor naturale, cu o parte dintre aceștia colaborarea datând de la începuturile companiei în România.

De altfel, în cadrul evenimentului aniversar, Gebruder Weiss România și-a premiat cei mai longevivi parteneri și, nu întâmplător, aceștia provin din telecomunicaţii, petrol și gaze, electronică și auto.

În 2018, compania a iniţiat serviciul de livrare la domiciliu, răspunzând astfel cerinţelor de pe piaţa aflată în plină expansiunea comerţului electronic. Produsul „GW pro.line home” cuprinde livrarea articolelor comandate online direct la adresa consumatorului final și, la nevoie, operaţiunile necesare pentru gestionarea retururilor.

Rezultate aliniate dezvoltării grupului

La nivel de grup, rolul pilon de susţinere a revenit anul trecut din nou departamentului de transporturi rutiere. Într-un mediu marcat de o concurenţă intensă, creșterea organică a fost de 7,5%. În timp ce situaţia economică favorabilă a continuat să asigure un volum ridicat al cererii, a fost necesară depăşirea provocărilor asociate acestei situaţii, legate de lipsa șoferilor, lipsa spaţiului suficient de încărcare a mărfurilor și fluctuaţiile intense cu privire la cantităţile de expediere.

În domeniul transportului aerian și maritim, Gebrüder Weiss a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 12%. La un an după reorientarea reţelei la nivel mondial, în 2018, compania a continuat să investească în dezvoltarea locaţiilor sale din Asia, SUA și Germania, precum și în extinderea rutei de transport transpacifice între America de Nord și Asia. În plus faţă de serviciile clasice de transport aerian și maritim, Gebrüder Weiss oferă tot mai frecvent clienţilor săi din SUA și China soluţii logistice și transporturi terestre.

Focus pe investiţii

Gebrüder Weiss continuă să mizeze pe investiţii în infrastructura fizică. În 2018, au fost investiţi încă aproximativ 50 de milioane euro. Ponderea capitalului propriu a fost menţinută în acest context la un nivel stabil de 58%, ceea ce garantează un nivel ridicat de independenţă faţă de instituţiile de credit.

Gebrüder Weiss este și unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul logistic. Anul trecut, a fost realizat în cadrul companiei și un sondaj la nivel european, cu participarea unui număr de 5.720 de angajaţi din 19 ţări. Numărul de angajaţi a crescut în 2018 cu aproximativ 6%, la 7.112 de persoane, de la 6.724 de salariaţi în 2017.

În acest an, Gebrüder Weiss continua să investească în personal şi tehnologie, alături de monitorizarea necesarului de investiţii în infrastructură, pentru a menţine competitivitatea la nivelul pieţei pe care activează.

Gebrüder Weiss a obţinut pe parcursul exerciţiului financiar anterior o cifră de afaceri netă provizorie de 1,67 miliarde euro, care corespunde unei creșteri de 8,3% faţă de anul precedent.