Home Logistics Depozitare Jungheinrich creează echipamente pentru depozite eficiente

Jungheinrich creează echipamente pentru depozite eficiente

Jungheinrich creează echipamente pentru depozite eficiente

La finalul lunii ianuarie, în Hamburg, producătorul german Jungheinrich a susţinut conferinţa anuală de presă, care a reunit jurnaliști din 19 ţări. Sub umbrela “Innovations and highlights” (n.red. Inovaţii și elemente de bază), Jungheinrich a prezentat, cu doar câteva săptămâni înaintea expoziţiei internaţionale LogiMAT 2019, noile modele de stivuitoare electrice heavy duty EFG Series 6, order picker-ul vertical EKS 412s și stacker-ul electic ERC 216zi.

Acest trio de echipamente complementare, echipate cu sisteme de asistenţă precum zone CONTROL și added VIEW sau sistemul software warehouse NAVIGATION , reprezintă, potrivit producătorului german, următoarea revoluţie în materie de echipamente pentru depozit.

ERC 216zi – cel mai compact echipament din clasa sa

ERC 216zi a fost, de departe, inovaţia care a atras cel mai mult atenţia jurnaliștilor prezenţi la Hamburg, dar și a vizitatorilor în cadrul LogiMAT 2019, acolo unde a avut loc lansarea oficială a acestui model. La un an după ce producătorul german a lansat primul stivuitor cu baterie lithium-ion complet integrată – reach truckul ETV 216i, în 2019 a extins conceptul și pentru stacker-ul ERC 216zi. Unitatea de stocare a bateriei este instalată central și dispare suportul bateriei din spatele catargului. Astfel, a fost atins un obiectiv important al echipei de proiectare, care a reușit să reducă dimensiunile unui echipament care va fi utilizat pe culoare înguste. Cu o lungime și lăţime de doar 1.245mm, modelul ERC 216zi este, spun specialiștii Jungheinrich, cu cel puţin 170 mm mai scurt decât alte echipamente similare și, fără îndoială, cel mai compact stacker electric de pe piaţă.

Christian Erlach, membru al consiliului director Jungeinrich, responsabil pentru vânzări și marketing a explicat: “Uneori trebuie să ai o abordare complet diferită și este exact ceea ce am făcut noi cu ERC 216zi. Bateria lithium-ion complet integrată creează un designrevoluţionar al echipamentului. ERC 216zi este ultra-compact și extrem de agil. Este stivuitorul perfect pentru depozite cu spaţiu redus și culoare înguste, dar unde clienţii noștri își doresc să atingă înălţimi impresionante.”

Un standard atunci când vine vorba de manevrabilitate datorită dimensiunilor compacte, ERC 216zi are și o capacitate reziduală de cel puţin 100 kg în plus faţă de modelul anterior, mulţumită catargului cu profile FG. În proiectarea acestui model, inginerii Jungheinrich au acordat o atenţie deosebită ergonomiei echipamentului, pentru a-i oferi operatorului un mediu de lucru confortabil chiar și atunci când lucrează perioade mai lungi de timp. Manetele sunt aranjate în așa fel încât să permită un control intiuitiv al stivuitorului. Reproiectarea direcţiei smartPILOT permite controlul ușor și precis al echipamentului cu o singură mână. O altă caracteristică important a acestui echipamente o reprezintă prezenţa unui plafon transparent deasupra capului operatorului, ce oferă protecţie faţă de obiectele ce pot cădea de la înălţime. Și tot ca măsură de siguranţă, sistemul de asistenţă operation CONTROL îl avertizează pe operator atunci când capacitatea echipamentului a fost depășită. În același timp, sistemul positionCONTROL permite poziţionarea mărfurilor la înălţimi de depozitare predefinite rapid și ușor, astfel că și operatorii începători pot depozita și prelua mărfurile de pe rafturi în siguranţă.

EKS 412s – o soluţie pentru provocările clienţilor

Clienţii Jungheinrich se confruntă cu numeroase provocări, una dintre acestea fiind creșterea accelerată a comerţului online. Ca rezultat al numeroaselor dezvoltări ale specialiștilor companiei a apărut noua gamă de order pickere EKS 412s care oferă performanţe maxime – densitate de depozitare ridicată în spaţii înguste, rapiditate în mișcări și cea mai mare înălţime de picking, fiind destinat pentru utilizare în depozite cu sisteme de rafturi înalte. Echipat cu un catarg telescopic triplex, EKS 412s oferă o înălţime de picking de peste 14 m și o viteză de ridicare de 0,5 m/s, fiind cu 25% mai rapid comparative cu generaţia anterioară. EKS 412s este disponibil cu două tipuri de baterii – cu acid sau lithium-ion, iar producătorul garantează că bateriile cu acid pot acoperi două schimburi de lucru cu o singură încărcare.

Sisteme inteligente pentru un depozit sigur

Sistemul de asistenţă zoneCONTROL recunoște zonele cu potenţial de pericol în depozit și emite semnale de avertizare și poate chiar să limiteze automat viteza de deplasare în aceste zone. Sistemul poate fi utilizat și pentru alte stivuitoare deja existente în depozit, indiferent de marcă. ZoneCONTROL nu necesită o unitate centrală de control sau o reţea de server separată.

AddedVIEW este un sistem de asistenţă specific stivuitoarelor contrabalansate ce permite o vizibilitate 360° cu ajutorul unei camere digitale. În acest fel, operatorul se poate deplasa în siguranţă și cu rapiditate chiar și în spaţii congestionate.

STC – productivitate și eficiență

Un alt echipament special dezvoltat de către Jungheinrich, expus în cadrul LogiMAT a fost mini-macaraua STC. “În ceea ce privește productivitatea, eficienţa energetică, utilizarea spaţiului și flexibilitatea, modelul STC este un echipament de înaltă performanţă” a explicat Christian Erlach.