Home Companii Mainfreight achizitioneaza grupul Wim Bosman

Mainfreight achizitioneaza grupul Wim Bosman

Mainfreight a anunțat la începutul lunii martie că a achiziționat participarea principală a companiei olandeze Wim Bosman Group.
Wim Bosman Group este unul dintre cele mai mari grupuri cu acționariat 100% privat, care integrează operațiuni de transport și logistică din Europa. Compania desfășoară operațiuni în principal în Olanda și Belgia, având 14 ramuri în șase țări europene.
Cu mai mult de 1.000 de unități de transport și mai mult de 275.000 metri pătrați de spații de depozitare și facilități cross docking, grupul are 1.414 de angajați.
Wim Bosman oferă servicii de transport și logistică pe tot teritoriul Europei folosind infrastructura rutieră, navală și aeriană.
Serviciile de depozitare către clienți terți reprezintă o altă activitate de supply chain a companiei olandeze.
Achiziția reprezintă un act strategic pentru Mainfreight și va oferi acestei companii o premisă excelentă pentru a-și extinde afacerile și a-și îmbunătăți oferta globală.
Până acum Mainfreight nu era reprezentată în Europa. De aceea, această situaţie oferă noi posibilităţi atât pentru clienţii existenţi cât şi pentru cei viitori

Preț de achiziție variabil
Prețul inițial de achiziție pentru pentru Wim Bosman este de 110 milioane de euro. O sumă suprimentară de 10 milioane euro va fi plătită dacă grupul va obține câștiguri de peste 20 de miloane euro până la sfârșitul lui decembrie 2011.
Câștigurile grupului Wim Bosman Group la sfârșitul lui decembrie 2010 au fost de 19,4 milioane euro (neauditate) iar veniturie din vânzări s-au cifrat la 240 milioane de euro.
Achiziția Wim Bosman va fi finanțată prin debit bancar. Mainfreight a luat în calcul și extinderea liniei de creditare pentru sume suplimentare necesare investițiilor.
Activităţile companiei vor fi continuate sub numele actual de Wim Bosman şi nu vor exista consecinţe pentru personal. Mainfreight este o firmă listată la bursă. Pe 24 martie 2011 va avea loc o şedinţă extraordinară a acţionarilor, ce urmează a aproba preluarea Wim Bosman Group de către Mainfreight. Între cele doua organizaţii există asemănări evidente, cele mai importante privesc modul de gândire şi strategiile de viitor.
W.P. Bosman se va retrage din funcţia de CEO şi începând cu 1 aprilie 2011 va intra în Consiliul Consultativ. Începând cu aceeaşi dată, Mark Newman va ocupa funcţia de CEO la Wim Bosman Grup. Mark Newman are peste 20 de ani de experienţă la Mainfreight şi până nu demult a condus departamentul de management al transporturilor interne în Noua Zeelandă. Domnul Bosman îl va asista pe Mark Newman în perioada de tranziţie pentru preluarea acestei funcţii.
Acordul exclude proprietăţile imobiliare, care vor rămâne în administrarea familiei Bosman.

Avantajele acestei achiziţii:
– Intrarea pe piaţa Europeană a Companiei Mainfreight printr-o afacere de calitate, profitabilă şi stabilă.
– Extinderea furnizării serviciilor logistice la nivel global pentru clienţii Wim Bosman Grup.
– Wim Bosman Grup ofera posibilităţi pentru viitoarea extindere a reţelei globale. adăugând serviicii europeene clienţilor firmei Mainfreight.
– Experienţa Wim Bosman Grup în activităţile de supply chain şi logistică va intensifica dezvoltarea afacerilor echivalente pentru compania Mainfreight.
– Strategia pe termen lung a ambelor organizaţii este asigurată.
– Structura şi cultura organizaţională a companiei Wim Bosman Grup prezintă multe similitudini cu aceea a Mainfreight, cu accent pe orientarea spre clienţi, munca în echipă şi calitatea serviciilor.