Home Intermodal Operațiunile în portul Ningbo aproape de normal

Operațiunile în portul Ningbo aproape de normal

Operațiunile în portul Ningbo aproape de normal

Situația în portul Ningbo din China revine la normal, anunță Maersk într-o notă informativă pentru clienții săi. 

Pe 1 ianuarie 2022 în districtul Beilun, provincia Zhejiang au fost confirmate primele cazuri de infectare cu COVID-19, astfel că în zonă au fost impuse restricții care au perturbat parțial activitatea portului Ningbo, în special activitatea de transport rutier din și către port.

Azi, 10 ianuarie 2022, operațiunile de încărcare și descărcare a containerelor se desfășoară normal, operațiunile de intrare și ieșire a containerelor din port au revenit la parametri normali, fără limitări, iar programul de plecare și sosire a navelor nu a fost afectat.

De asemenea, operațiunile în depozitul Bluedragon LongXing, care fuseseră suspendate în cursul săptămânii trecute, au fost reluate.

În ceea ce privește serviciile de transport rutier în Jinhua Yongkang, o zonă a districtului Beilun, considerate cu risc mediu, precum și în zona din vecinătatea provinciei Zhejiang, acestea rămân suspendate potrivit regulilor extrem de stricte impuse de politica de prevenție a epidemiilor a guvernului de la Beijing.

Potrivit informațiilor Maersk, capacitatea de transport rutier și-a revenit în proporție de 75%, însă eficiența operațională este impactată negative de faptul că fiecare lucrător din port trebuie să prezinte un test negativ.

În prezent, în cele cinci terminale de containere din Ningbo, dintre care trei amplasate în zona epidemică a districtului Beilun, nu s-a înregistrat nici un caz pozitiv de infectare cu COVID-19.