Home Intermodal Portul Antwerp digitalizează procedurile de eliberare a containerelor

Portul Antwerp digitalizează procedurile de eliberare a containerelor

Portul Antwerp digitalizează procedurile de eliberare a containerelor

Portul Antwerp a anunțat că începând cu 1 ianuarie 20201 va începe eliberarea containerelor din port cu ajutorul unei soluții digitale, securizate și integrate, cunoscută sub numele de Certified Pick up (CPu).

Noua soluție va înlocui sistemul folosit până acum pentru ridicarea containerului din terminalul din port, pe bază de coduri PIN.

“Această nouă modalitate de lucru va garanta un proces optimizat, sigur și transparent pentru eliberarea containerelor care vin în port, aceastea urmând să plece pe tren, camion sau barjă,“ au declarat reprezentanții portului.

  • Mai mult, CPu este o platformă centrală ce conectează toți factorii interesați în procesul de import al containerelor.

Platforma primește și procesează informațiile legate de container pentru a genera și cripta o cheie digitală, cu care transportatorul va putea ridica containerul. Cheia digitală este create doar atunci când se cunoaște cine este transportatorul final. Timpul între crearea codului și ridicarea containerului este unul mai redus.

CPu oferă și alte avantaje partenerilor logistici din lanțul operațional al portului: simplifică procesele administrative, permite angajaților să lucreze mai sigur și să reducă timpul pentru procedura de import. Agenții vamali și cei de poliție vor putea de asemenea să lucreze mai eficient cu ajutorul acestei soluții.

Annick De Ridder, membru al consiliului de administrație al portului a declarat: “Ca port, ne asumăm responsabilitatea social cu această inițiativă. Aplaud comunitatea portuară pentru ajutorul acordat în securizarea lanțului logistic. Cu ajutorul sistemului de codare digital, îngreunăm accesul mafiei drogurilor la containerele din terminale.”