Home Logistics 3 PL SLS Cargo închiriază 15.500 mp spații de depozitare în P3 Bucharest A1

SLS Cargo închiriază 15.500 mp spații de depozitare în P3 Bucharest A1

SLS Cargo închiriază 15.500 mp spații de depozitare în P3 Bucharest A1

SLS Cargo a închiriat 15.500 mp spații de depozitare în parcul logistic P3 Bucharest A1. Tranzacția a fost intermediată de către compania de consultanță imobiliară JLL, care a reprezentat SLS Cargo.

Odată cu finalizarea acestei tranzacții, compania de transport și logistică își consolidează sub același acoperiș operațiunile logistice din jurul capitalei.

”Amplasarea noului centru de depozitare SLS Cargo într-una dintre cele mai dinamice zone logistice și industriale din România, chiar lângă A1, face parte din strategia companiei de a oferi cele mai bune servicii clienților din București și din împrejurimi. P3 Bucharest A1 este alegerea perfectă pentru SLS datorită poziției sale strategice și a posibilității de extindere ulterioară. De asemenea, flexibilitatea proprietarului și calitatea clădirilor au fost criterii foarte importante pentru SLS Cargo în procesul de identificare a celei mai bune soluții de consolidare a operațiunilor sale logistice”, a declarat Mihai Escu, consultant Industrial Department JLL Romania, care a reprezentat SLS în tranzacția de închiriere.

Compania de servicii logistice SLS Cargo a început operațiunile în 2014 prin deschiderea primului său birou operațional în București. În 2015, activitatea companiei s-a dezvoltat prin deschiderea a două noi locații în Rădăuți și Constanța, urmată în 2016 de inaugurarea primului depozit SLS Cargo din București.

Odată cu formarea unei noi echipe, 2017 a însemnat și deschiderea primului terminal feroviar din București operat exclusiv de SLS Cargo. În 2018, compania și-a deschis primele birouri în Bulgaria și Italia. Anul trecut, SLS Cargo și-a consolidat poziția de jucător pe piața serviciilor de transport și logistică, operând 25.000 mp de spațiu de depozitare în 4 locații din Mogoșoaia, Bâcu, Buftea și Cluj. În 2020, FAN Courier, liderul pieței de curierat din România, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al SLS Cargo.

Tendința de consolidare a operațiunilor logistice în vederea optimizării lanțului de aprovizionare cu rețelele de retail continuă să se manifeste destul de intens pe piața industrială locală, oferind astfel posibilitatea de a vedea și pe viitor tranzacții similare.

  • Cererea totală de spații industriale și logistice în România în primul semestru al anului 2020 a ajuns la aproape 269.000 mp, puțin peste cei 260.000 mp raportată în primul semestru din 2019. Retailerii au fost cei mai activi chiriași, urmați de companiile de logistică.

„Suntem foarte bucuroși să întâmpinăm SLS Cargo în Parcul P3 București A1. Este un privilegiu să începem o colaborare cu o companie antreprenorială și dinamică și suntem gata să oferim sprijinul nostru deplin pentru dezvoltarea business-ului aflat în plin proces în expansiune. SLS Cargo a închiriat integral una dintre clădirile de referință din parcul nostru, care, împreună cu platforma din jurul acestuia, se potrivesc foarte bine operațiunilor actuale ale companiei”, a declarat Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România.