Home Intermodal Portul Rotterdam: primul serviciu feroviar direct către China

Portul Rotterdam: primul serviciu feroviar direct către China

Portul Rotterdam: primul serviciu feroviar direct către China

Portul Rotterdam are prima legătură feroviară directă cu China. Compania de transport maritim Maersk a trimis primul tren, cu o lungime de 640 m către Xi’an, capitala provinciei Shaanxi în China. Xi’an este punctul estic al Noului Drum al Mătăsii.

Trenul a fost încărcat cu formulă de lapte praf, produs în Irlanda și transportat în portul Rotterdam pe cale maritimă.

Alexander Hau, Product Manager Intercontinental Rail, responsabil pentru nord-vestul continentului la Maersk a declarat: “Maersk a abordat un client existent pentru a le oferi o soluție ce crește viteza de livrare către piață prin reducerea timpului de tranzit prin utilizarea serviciului de transport feroviar intercontinental Maersk din și către China. Originea din Irlanda a fost prioritară pentru clientul nostru care ne-a sprijit imediat cu volume pentru a forma două trenuri bloc dedicate către China, primele din multe. Atunci când am proiectat soluția pentru a conecta Irlanda de Europa continentală utilizând nave feeder, am știut că Portul Rotterdam oferă legătura perfectă pentru a conecta sosirea navei feeder și a plecarea trenului în aproape aceeași locație. Această modalitate ușoară de a accesa noua conexiune feroviară cu Xi’an va ajuta la conectarea altor clienți prin intermediul serviciilor intermodale ale Maersk din și către Rotterdam în viitor.”

Emile Hoogsteden, Managing Director pentru Economie și Comerț al Autorității Portului Rotterdam a explicat: “Primul tren direct din Portul Rotterdam către China reprezintă un început promițător. Rotterdam are conexiuni maritime shortsea excelente și dovedește că transportul feroviar de marfă poate fi o alternativă excelentă, având legături feroviare bune cu hinterlandul. “