Home Hi-tech Lenovo alege Ungaria pentru construcția primei fabrici din Europa

Lenovo alege Ungaria pentru construcția primei fabrici din Europa

Lenovo alege Ungaria pentru construcția primei fabrici din Europa

Gigantul de tehnologie Lenovo, cu sediul central în Hong Kong, investește 24,7 milioane euro în prima sa unitate de producție proprie în Europa.

Noua fabrică de componente pentru computere desktop și centre de date va fi amplasată în Üllő, Ungaria și va crea 1.000 de noi locuri de muncă în zonă. Guvernul maghiar va contribui la construcția noii fabrici cu un ajutor ce se ridică la aproape un sfert din valoarea totală a investiției.

“Aducerea fabricii în Ungaria va îmbunătăți performanța de export a țării. Fabrica va avea o rată de export de peste 90%, ceea ce înseamnă că cu cât Lenovo va avea mai mult succes în Ungaria cu atât va contribui mai mult la exporturile țării,” a declarat Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria.

Potrivit vice-președintelui Lenovo responsabil pentru supply chain, Guan Wei, investiția reprezintă un pas important în optimizarea și dezvoltarea capacității de producție la nivel global. “Grație noii unități de producție din Ungaria, putem fi mai aproape de consumatorii europeni” a declarat acesta.

Până acum, prezența Lenovo în Ungaria s-a bazat pe activități comerciale, compania având o echipă de 80 de angajați. În ultimii ani, o capacitate considerabilă a fost dedicată producției de produse Lenovo cu ajutorul diferiților parteneri din Ungaria.

Ca urmare a investiției Lenovo în industria de electronice, care este deja foarte puternică în Ungaria, aceasta se va dezvolta și mai mult. În acest sector lucrează 150.000 de angajați în Ungaria, în 2019 fiind exportate 93,5% din produse.