Home Intermodal Se îmbunătățește situația din porturile Burgas și Varna

Se îmbunătățește situația din porturile Burgas și Varna

Se îmbunătățește situația din porturile Burgas și Varna

Situația în porturile din Burgas și Varna este destul de stabilă, iar programul este normal, arată Gopet într-o informare către clienții săi. Companiile de transport sunt mai dispuse să-și trimită camioanele în România, după ce în urmă cu puțină vreme aveau probleme cu timpii mari de trecere la frontiera cu Giurgiu, iar mai apoi în așteptarea operațiunilor de vămuire.

 „Colegii noștri din Bulgaria nu raportează probleme cu echipamentele sau cu spațiul din porturi. Echipa încă mai primește unele cereri pentru transporturi care trebuie să tranziteze Ucraina, dar acestea sunt din ce în ce mai puține (din moment ce au Constanța, oricum nu are rost să folosească Varna)”, se arată în informarea Gopet Trans.

În urmă cu nici o lună de zile, disponibilitatea echipamentelor era destul de redusă, în special cu containerele reefer de 20’, care aveau un timp de așteptare de plus/minus trei săptămâni. De asemenea, compania menționează și faptul că situația din porturile Pireu și Salonic s-a îmbunătățit, întârzierile fiind aproape inexistente. Cu toate acestea, vârful actual de sezon face ca rezervările pentru expedițiile viitoare, acolo unde este necesară aprobarea de echipament și spațiu pe navă, să fie aranjate mai devreme decât în mod obișnuit.