Home Stiri Semiramis a ales Mercedes-Benz Actros pentru extinderea flotei

Semiramis a ales Mercedes-Benz Actros pentru extinderea flotei

Semiramis a ales Mercedes-Benz Actros pentru extinderea flotei

Compania specializată în transportul rutier internațional de mărfuri Semiramis a decis să introducă a doua marcă de camioane și a achiziţionat în această vară prima flotă Mercedes-Benz, alcătuită din 27 camioane Actros. Înființată în 2001, compania din Pitești are în prezent o flotă de peste 100 de vehicule şi un număr de 130 de angajaţi.

Semiramis a ales pentru flota Mercedes-Benz o configuraţie clasică pentru transportul pe distanţe lungi, respectiv motor de 13 litri, 450 cp, 2 rezervoare, cabina StreamSpace. De asemenea, compania a dotat camioanele cu sisteme auxiliare care pot influenţa în mod semnificativ eficienţa unui camion, respectiv Predictive Powertrain Control şi sistemul de telematică FleetBoard.

Predictive Powertrain Control este un sistem inovator care foloseşte hărţi digitale şi GPS-ul în combinaţie cu Mercedes PowerShift 3. Astfel, optimizarea consumului de combustibil este evidentă atât pentru distanţe lungi, cât şi pentru distanţe mici de drum. Sistemul de telematică FleetBoard furnizează informații despre localizarea și traseul vehiculului prin conexiune în timp real prin satelit, analiza performanțelor pe baza stilului de condus, planificarea intervalelor de mentenanță şi permite emiterea de rapoarte privind vitezele de deplasare şi a timpilor de conducere.

Odată cu livrarea celor 21 de unităţi din flota Mercedes-Benz, driver trainer-ii Mercedes-Benz au realizat timp de o zi şcolarizare pentru şoferii companiei de transport.