Home FMCG Retail & Horeca Distribution, primul eveniment ce reunește distribuitorii și furnizorii din FMCG

Retail & Horeca Distribution, primul eveniment ce reunește distribuitorii și furnizorii din FMCG

Retail & Horeca Distribution, primul eveniment ce reunește distribuitorii și furnizorii din FMCG

Marian Anghel, Director Comercial Marathon Distribution Group și Vasile Marina, Deputy General Manager la Elgeka-Ferfelis România au răspuns invitației de a participa în calitate de speakeri la cel mai mare eveniment dedicat distribuitorilor în retail și Horeca.

Conferința cu tema “Retail & Horeca Distribution”, organizată de Intermodal&Logistic și Modern Buyer, va avea loc pe data de 1 octombrie 2015 la Hotel Crowne Plaza din Bucuresti, în intervalul 09.00-16.00 și reunește la aceeași masă cele mai mari și mai relevante 50-60 de companii de distribuție la nivel național și regional precum și importanți furnizori de produse FMCG.

Marian Anghel lucrează  în compania Marathon Distribution Group de mai bine de 15 ani, fiind numit în 2014 Director Comercial. Marathon este astăzi în top 10 cele mai mari companii de distribuție produse alimentare în retail și Horeca, înregistrând în 2014 o cifră de afaceri de 311,7 milioane de lei. În ultimii ani, compania și-a consolidat portofoliul de branduri, printre cei mai importanți parteneri numărându-se Contec, Pakmaya, Orkla Foods, Agrana, Bunge. În ultimii ani, în portofoliul companiei au intrat și mulți producători externi precum Tulip, Remia, Lutece, Fora, Ulker-Marssa, Aviko, Delifrane ș.a.

La rândul său, Vasile Marina, Deputy General Manager la Elgeka-Ferfelis România are o experiență de peste 18 ani în această industrie, punându-și amprenta pe dezvoltarea multor proiecte derulate în toți acești ani. Elgeka Ferfelis este tot o companie aflată în top 10 distribuitori în retail și Horeca, cu afaceri de 326,1 milioane de lei în 2014. Elgeka-Ferfelis activează în domeniul distribuției din septembrie 2002, iar în prezent dispune de 12 filiale strategic poziționate în întreaga țară: București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Sibiu, Iași, Oradea ș.a. Din 2006, Elgeka-Ferfelis și-a extins operațiunile în Bulgaria, țară în care și-a deschis o subsidiară.

Lista speakerilor este completată, până în acest moment, de Danor Ionescu, CEO Pall-Ex România, Marius Iurian, Managing Partner, Transart, Viorel Ruicu, Manager Proiect IT RBC Logistic Solutions și Raul Mihu, Partener Dentons Europe.

Organizată de Intermodal&Logistic și Modern Buyer, conferința Retail&Horeca Distribution, prima de acest fel dedicat acestei tematici, va avea loc pe data de 1 octombrie 2015, la Hotel Crowne Plaza din București, și este un cadru de dialog între numeroși distribuitori în retail și Horeca, furnizori FMCG, furnizori de soluții și produse dedicate companiilor de distribuție ș.a.

Structură

Panel I Piața serviciilor de distribuție în TT și Horeca

O scurta prezentare a pietei, un tablou general al piete; Care sunt cei mai importanti distribuitori nationali si regionali si ce tip de servicii ofera ei astazi; Scaderea dramatica a numarului de distribuitori la nivel regional, impactul acestui fenomen asupra competitivitatii unor producatori, cateva din  motivele care au determinat falimentul multor distribuitori consacrati de pe piata romaneasca s.a.; Punctam: motivele disparitiei sau transformarii lor, ce optiuni le-au ramas pentru supravietuire si crestere, cum se transforma industria si ce solutii de distributie le raman producatorilor si importatorilor. Impactul exercitat de IKA asupra peisajului distributiei traditionale.

Panel II: Relația dintre producători și distribuitori, soluții de parteneriat

Producatorii si distribuitorii fac eforturi sustinute de dialog, in scopul identificarii unor solutii comune de crestere a performantei, reducerea costurilor, diminuarea pierderilor s.a. Multi furnizori considera ca este intelept sa-si sustina partenerii distribuitori, dezvoltand adevarate programe de colaborare cu acestia, pornind de la sprijin financiar, continuand cu transferul riscurilor, cresterea calitatii oamenilor si incheind cu cresterea expertizei manageriale.

Pretul falimentului distribuitorilor regionali este urias pentru ambele parti, motiv pentru care vom prezenta in acest panel modele si solutii pentru un parteneriat de succes furnizor-distribuitor.

Panel III: Creșterea performanței companiilor de distribuție

Solutii de optimizare a activitatii, controlul costurilor (de distributie, de depozitare, flote s.a.), optimizarea sortimentatiei, calificarea fortei de munca, optimizarea operatiunilor in general.

Target participanți:

La eveniment sunt asteptati peste 150 de participanti:

– Distribuitori: proprietari, directori generali, directori comerciali

– Furnizori: directori generali, directori comerciale, manageri TT si horeca

– Furnizori de solutii si produse pentru distribuitori: manageri vanzari

– Consultanti

Ghidul “Distribuitori în Retail și Horeca”

In preajma evenimentului, Modern Buyer va lansa si a doua editie a ghidul online „Distribuitori in Retail si Horeca”, un produs premium, o analiza exhaustiva asupra jucatorilor din industrie, atat din Bucuresti cat si din toate cele 41 de judete ale tarii. In cele peste 130 de pagini ale acestui ghid online puteti regasi informatii extrem de valoroase despre mai bine de 130 de companii de distributie din Romania care acopera doua mari segmente de clienti: comerciantii traditionali si operatorii Horeca. Succesul de care s-a bucurat prima editie a acestui ghid ne-a determinat sa venim in acest an cu o actualizare a produsului. Vom prezenta asadar un numar mai mare de distribuitori regionali si, de asemenea, performantele financiare ale acestor companii in 2014.

Structura ghidului „Distribuitori în Retail și Horeca”

Informatiile sunt structurate in doua sectiuni:

I:  O sectiune dedicata analizei industriei de distributie din Romania si a principalilor indicatori ce definesc performanta jucatorilor din industrie;

II. O sectiune dedicata prezentarii celor peste 130 de companii de distributie din TT si Horeca.

Prima sectiune cuprinde informatii precum:

– Top 20 cele mai mari companii de distributie, de produse FMCG, pentru TT si Horeca;

– Valoarea afacerilor derulate de acestea;

– Gradul de concentrare a celor 125 de companii de distributie pe regiuni/judete;

– Dotarile acestor companii: platforme logistice, depozite, flota auto s.a.

– Segmentarea distribuitorilor in functie de canalele de vanzare acoperite: TT si Horeca.

A doua sectiune – peste 130 de companii de distributie intr-un singur ghid

In sectiunea a II-a, fiecare companie de distributie selectata pentru acest ghid este prezentata prin informatii-cheie precum:

–          Denumire;

–          Cifra de afaceri;

–          Persoana de contact (nume si functie)

–          Date de contact;

–          Tipurile de canale de vanzare acoperite: retail / Horeca;

–          Categorii de produse din portofoliu;

–          Partenerii din randul furnizorilor FMCG;

– Depozitele operate (numarul, localizarea acestora si tipul depozitului (temperature ambientala sau controlata);

–          Judetele acoperite de fiecare distribuitor in parte;

–          Puncte de vanzare deservite (numarul acestora – retail si Horeca)

Modalități de participare și costuri

Pentru a va rezerva un loc in sala, va rugam sa alegeti de mai jos una dintre propunerile de participare, apoi sa ne scrieti la una din adresele madalina@intermodal-logistic.ro sau alexandra@intermodal-logistic.ro sau sa ne contactati la numerele de telefon 0740. 304.447/0726.172.417.

Puteti opta pentru una din variantele:

1.    Bilet participare eveniment – 130 euro + TVA / persoana

2.    Bilet participare eveniment + Ghidul “Distribuitori in Retail si Horeca” – Editia a II-a: 300 euro +TVA.

Discounturi:  5% pentru participarea a doua persoane si 10% discount pentru trei persoane.