Home Stiri Semne de îmbunătățire pentru traficul aerian de mărfuri în mai

Semne de îmbunătățire pentru traficul aerian de mărfuri în mai

Semne de îmbunătățire pentru traficul aerian de mărfuri în mai

Piața de transport aerian de mărfuri a arătat semne de îmbunătățire în mai, deși o revenire completă nu este așteptată în viitorul apropiat, spun specialiștii agenției de consultanță WorldACD.

La nivel mondial, traficul aerian de mărfuri a înregistrat o scădere de 29% comparativ cu mai 2019, ceea ce reprezintă o îmbunătățire de la scăderea de 34% înregistrată în aprilie.

Această mică victorie nu promite însă o revenire completă a pieței în viitorul apropiat, însă, pe anumite piețe, un optimism moderat poate fi justificat, declară reprezentanții WorldACD.

Creșterea volumelor de marfă transportate aerian în mai a fost de 11% comparativ cu aprilie 2020. Ratele de transport au continuat să crească cu 5% față de nivelul din aprilie, ajungând la 3,95 dolari/kg de la 3,74, chiar dacă capacitatea de transport în piață a crescut.

La categoriile de produse, surpriza lunii mai a fost reducerea cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut pentru produse farmaceutice și cu temperatură controlată, prima scădere din 2020 pentru această categorie. Bunurile perisabile au avut o creștere mai mare decât media pieței față de luna aprilie – fructele și legumele au înregistrat o creștere de 16%, iar categoria pește și fructe de mare cu 26%.