Home Intermodal Serviciul maritim TBX1 al Diamond Line conectează portul Batumi de Pireu, Istanbul, Constanța și Varna

Serviciul maritim TBX1 al Diamond Line conectează portul Batumi de Pireu, Istanbul, Constanța și Varna

Serviciul maritim TBX1 al Diamond Line conectează portul Batumi de Pireu, Istanbul, Constanța și Varna

Batumi International Container Terminal (BICT) din Georgia a primit voiajul inaugural al noului serviciu TBX1 al Diamond Line, filială a COSCO Shipping Lines.  

Serviciul feeder și-a început operațiunile săptămânale în terminalul BICT la finalul lunii octombrie odată cu sosirea navei M/V AS Fatima. TBX1 are legătură directă cu portul grec Pireu de la Marea Mediterană, de unde Batumi și regiunea Caucaz sunt conectate cu restul lumii. Alte porturi în rotația serviciului sunt Istanbul în Turcia, Constanța în România și Varna în Bulgaria, care permit o conexiune săptămânală și un timp de tranzit scurt cu regiunea Mării Negre.

În plus, containerele transportate pe trenuri bloc către/dispre Middle Corridor pot fi încărcare de navele Diamond Line ce deservesc noul serviciu TBX1, pentru o conexiune ulterioară cu Europa, către/din portul Constanța. Astfel, expeditorii din Asia beneficiază de un timp de tranzit competitiv către piețele Caucaz și, prin portul Batumi, către restul regiunii mediteraneene și în special cu portul Constanța.

„Aceste noi servicii subliniază importanța strategică a portului nostru în facilitarea comerțului regional și global și ne oferă o oportunitate de a ne extinde rolul în regiune. Suntem încântați că am fost selectați de COSCO Shipping ca terminal din Georgia atât pentru toate mărfurile transportate maritim, cât și pe calea ferată. Așteptăm cu nerăbdare un parteneriat de succes cu Diamond Line și ceilalți membri ai China COSCO Shipping Group”, a declarat Nikoloz Gogoli, directorul executiv al BICT.