Home Intermodal Serviciul RO-RO Karasu-Constanța a fost suspendat temporar

Serviciul RO-RO Karasu-Constanța a fost suspendat temporar

Serviciul RO-RO Karasu-Constanța a fost suspendat temporar

La mai puțin de o lună de la lansarea conexiunii Ro-Ro între Karasu, Turcia și Portul Constanța, România, serviciul a fost suspendat temporar. Ultima plecare a avut loc pe 18 februarie din Constanța.

Operatorul RO-PAX Sea Lines citează birocrația administrativă nesustenabilă, dar și costuri neprevăzute, acestea ducând la suspendarea temporară a legăturii.

“Sea Lines se află în consultări cu autoritățile, porturile și clienții și sprijină toate schimbările necesare pentru reluarea serviciului. În urma introducerii noii legături RO-RO începând cu 3 februarie, menită să faciliteze schimburile comerciale între Turcia și Europa Centrală, Sea Line suspendă temporar ruta Karasu-Constanța până când vom reuși să oferim un voiaj maritim sigur și eficient din punct de vedere al costurilor. Cererea a scăzut rapid întrucât este dificil să răspundem așteptărilor clienților ca urmare a numeroaselor provocări operaționale întâlnite. Ultimul voiaj a avut loc pe 18 februarie, din Constanța. Clienții care au rezervat un loc pe navă au fost informați în mod individual despre acest aspect,” explică Sea Lines într-un comunicat de presă.

Durata unui voiaj între Karasu și Constanța este de 12 ore, aceasta fiind cea mai scurtă și rapidă rută maritimă între Turcia și Europa, ceea ce o face să fie extrem de atractivă pentru transportul de marfă, dar și pentru turism.