Home Automotive Spaniolii de la Gestamp cumpără o fabrică de componente auto din Pitești

Spaniolii de la Gestamp cumpără o fabrică de componente auto din Pitești

Spaniolii de la Gestamp cumpără o fabrică de componente auto din Pitești

Grupul spaniol Gestamp se extinde pe piața din România prin achiziția unei fabrici amplasată în zona industrială a orașului Pitești. Compania românească ce deține fabrica numără peste 200 de angajați și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 17 milioane euro. Gestamp a efectuat achiziția prin filiala sa turcească, Beyçelik Gestamp.

Fabrica românească, al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia furnizează în prezent componente ștanțate de dimensiuni mici și medii, precum și ansamble. Gestamp are drept scop creșterea cifrei de afaceri a unității, prin fabricarea  de componente cu valoare adăugată.

Această achiziție va permite grupului spaniol să fie alături de clienții săi globali, Grupul Renault-Nissan și Ford, care își desfășoară activitatea în România de mai mulți ani.

Președintele și CEO-ul Gestamp, Francisco J. Riberas, a declarat: „România este o țară cu prezent și viitor foarte promițătoare în sectorul auto și avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienților noștri cu sediul în această țară abilitățile cu care sunt deja familiarizați în alte părți ale lumii”.

Gestamp își desfășoară acum activitatea în 21 de țări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe piețe în care Gestamp are unități de producție.