Home Automotive TenarisSilcotub își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag cu o linie unicat în Europa

TenarisSilcotub își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag cu o linie unicat în Europa

TenarisSilcotub își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag cu o linie unicat în Europa

TenarisSilcotub,  cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații industriale, a finalizat procesul de certificare pentru noua sa linie de producție destinată industriei auto.

În urma unei investiții de 5,5 milioane de dolari, compania dispune, în fabrica sa din Zalău, de o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100% automatizată.

Noua linie completează strategia producătorului de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Aceasta include, pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip dezvoltat de către echipa R&D Tenaris ce înglobează metode multiple de control.

Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor,” spune Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

Cu această nouă linie TenarisSilcotub își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag, pentru a deservi clienții din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule precum Autoliv.

Pe parcursul celor aproape 20 de ani de parteneriat, Autoliv și Tenaris au colaborat strâns pentru a dezvolta împreună noi tehnologii, pentru a crea capacități noi și a reduce rata defectelor. Toate acestea susțin viziunea Autoliv de a salva cât mai multe vieți”, a declarat Jared Jensen, Global Commodity Director Autoliv, lider mondial în producția de sisteme de siguranță pentru autovehicule, cu 10 fabrici în România.

În ultimii 10 ani, Tenaris a investit în Zalău peste 15 milioane dolari în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto. Prin rețeaua globală de centre de producție certificate IATF 16949 precum și prin serviciile oferite, Tenaris a devenit un furnizor strategic pentru piața componentelor auto.