Home Intermodal Transport intermodal: Maersk lansează serviciul săptămânal AE77 ce conectează Asia și Sudul Europei

Transport intermodal: Maersk lansează serviciul săptămânal AE77 ce conectează Asia și Sudul Europei

Transport intermodal: Maersk lansează serviciul săptămânal AE77 ce conectează Asia și Sudul Europei

Maersk continuă extinderea serviciilor de transport intermodal prin lansarea AE77, un serviciu săptămânal ce conectează Asia și Sudul Europei.

Primele containere din Asia au ajuns în Vostochny, cel mai mare port din Rusia pe navele operate de Sealand. Pe 22 aprilie, containere au fost expediate pe tren din terminalul rusesc VSC către terminalul NUTEP din portul Novorossiysk, din Rusia de unde marfa își reia călătoria tot pe mare către destinații din Ucraina și Turcia.

“Lansarea AE77 este un pas important pentru expansiunea ofertei intermodale transcontinentale a Maersk, ce combină transportul feroviar și cel maritim. Noua rută este o alternativă excelentă, clienții noștri putând avea încredere în data fixă a sosirii și au flexibilitatea de a alege mai multe opțiuni de livrare care să răspundă nevoilor lor logistice,” a declarat Zsolt Katona, Director Maersk Eastern Europe.
La fel ca serviciul intermodal AE19 din Asia către Nordul Europei, acest nou serviciu din Asia către Marea Neagră și estul zonei mediteraneene utilizează ruta trans-siberiană. Serviciul oferă timpi de tranzit de 25-30 de zile și se desfășoară împreună cu compania feroviară Modul.
Transportul pentru serviciul AE77 este acoperit de conosamentul Maersk, iar rezervările se fac utilizând platforma standard a Maersk.