Home Logistics 3 PL Început de an în forță pentru Kuehne+Nagel în 2021

Început de an în forță pentru Kuehne+Nagel în 2021

Început de an în forță pentru Kuehne+Nagel în 2021

Începutul anului 2021 pentru furnizorul de servicii logistice Kuehne+Nagel a fost marcat de o creștere puternică a cererii pentru serviciile de transport, în special pentru industria farmaceutică și e-commerce.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 6 miliarde CHF (aproximativ 5,4 miliarde euro), un EBIT de 431 milioane CHF (389 milioane euro) și un profit de 318 milioane CHF (287 milioane euro), aceste rezultate fiind semnificativ mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Exact în urmă cu un an, atunci când pandemia abia debuta, ne-am luat angajamentul de a merge înainte cu strategia cu rezultate dovedite. Reflectând asupra rezultatelor, suntem convinși că am ales calea corectă: în primul trimestru din 2021, suntem bine echipați să răspundem cererii robuste a clienților noștri pentru servicii logistice de înaltă calitate în ciuda unui context de piață tensionat. Ne așteptăm ca acest context să aducă în continuare provocări pentru restul acestui an, care se dovedește a fi încă unul atipic,” a spus Dr. Detlef Trefzger, CEO Kuehne + Nagel International AG.

Trendul pozitiv pe segmentul transportului maritim, remarcat încă din a doua jumătate a anului 2020, a continuat și în primul trimestru din 2021. Kuehne+Nagel a intensificat serviciile pe acest segment pentru a răspunde nevoilor clienților, în special în SUA, într-un mediu cu capacitate de echipament limitată, productivitate redusă a terminalelor și cerere în creștere. Volumele au înregistrat o creștere puternică, mai ales pe segmentul bunurilor de larg consum. În Q1 din 2021, compania a gestionat 1,1 milioane TEU, volumele de containere fiind cu 2% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această unitate de business a înregistrat o cifră de afaceri de 2,4 miliarde CHF și un EBIT de 206 milioane euro.

Kuehne+Nagel a dezvoltat o nouă funcție de alertă î platforma online Seaexplorer pentru a informa clienții de neregularitățile din transportul maritim containerizat. Transparența s-a dovedit de ajutor pentru a remedia blocajele din lanțurile de aprovizionare pe durata incidentului din canalul Suez.

Divizia de transport aerian de marfă a Kuehne+Nagel a transportat 433.000 tone de marfă în Q1 2021, reprezentând o creștere de 16% față de aceeași perioadă din 2020 și prima creștere din ultimii 2 ani. Unitatea de business a înregistrat o cifră de afaceri de 1,7 miliarde CHF și un EBIT de 163 milioane CHF.

Furnizorul de servicii logistice a făcut progrese în ceea ce privește digitalizarea și automatizarea proceselor în transportul aerian de marfă prin intermediul eTouch, în special în privința proceselor de rezervare, facturare și documentație.

Pe segmentul de servicii de transport rutier, compania a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de expediții. De asemenea, Q1 2021 a fost caracterizat de o redresare a capacităților de transport la nivel european față de nivelurile de anul trecut. Și cererea de transport în Marea Britanie a înregistrat o redresare notabilă, după un debut slab al activității. Diviza a înregistrat o cifră de afaceri de 870 milioane CHF, comparativ cu cifrele din 2020, însă la capitolul EBIT, s-a remarcat o îmbunătățire de 41,2%, până la 24 milioane CHF.

Logistica de contract a înregistrat o creștere de 4% în prima parte a anului 2021, în linie cu creșterea pieței. Ca urmare a vânzării acestui segment de business din Marea Britanie către XPO Logistics de la 1 ianuarie 2021, cifra de afaceri a scăzut în Q1 2021. Cifra de afaceri de 1,1 miliarde CHF a fost cu 9,3% mai mică față de perioada similară din 2020. Cu toate acestea, s-a remarcat o creștere cu 123,5% pentru EBIT până la 38 milioane CHF.

Segmentul farmaceutic și activitățile de e-fulfillment pentru ecommerce au jucat un rol pozitiv în obținerea acestor rezultate.