Home Hi-tech Transportul de produse HiTech a adus AsstrA o cifră de afaceri de 12,8 milioane euro

Transportul de produse HiTech a adus AsstrA o cifră de afaceri de 12,8 milioane euro

Transportul de produse HiTech a adus AsstrA o cifră de afaceri de 12,8 milioane euro

Divizia AsstrA HiTech Logistics a grupului AsstrA-Associated Traffic AG a generat în primele 9 luni din 2019 o cifră de afaceri de 12,8 milioane euro din transportul de produse HiTech.

Transporturile de produse electronice și electrocasnice au reprezentat % din totalul de volume transportate de grup și 6% din cifra de afaceri a grupului.

Din ianuarie până în septembrie 2019, compania a transportat 185 de mii de tone de produse HiTech. Specialiștii AsstrA au procesat 7.000 de comenzi pentru transportul unor astfel de mărfuri, în creștere cu 13% față de aceeași perioadă a anului 2018. Până la sfârșitul anului, grupul estimează că vor fi procesate 12.000 de comenzi.

AsstrA-Associated Traffic AG transportă produse HiTech pe 200 de rute cu participarea birourilor companiei din întreaga lume. Principalele direcții în volumul de mărfuri transportate în grupul de companii AsstrA au devenit România – Polonia (1.233 transporturi), Polonia – Italia (969), precum și Polonia – Marea Britanie (548).

Referitor la piața din Rusia Rusia, reprezentanții AsstrA declară că în 2019, produsele HiTech au fost importate din Slovacia (272 transporturi), Polonia (218) și Italia (198). Produse din această categorie au fost exportate în principal în Kazahstan (384 transporturi), Republica Belarus (243) și Moldova (165).

Cele mai mari volume de electronice și electrocasnice au fost realizate folosind transportul rutier – 80%. 11% din produse sunt livrate pe maritim, în timp ce ponderea transportului feroviar și aerian este de 6%, respectiv 4%.

În topul produselor HiTech transportate se numără piese și accesorii ale mașinilor de prelucrare a informațiilor – 24%; televizoare, monitoare și proiectoare – 20%; pompe de aer sau vid, compresoare și ventilatoare – 10%.

Astăzi, AsstrA-Associated Traffic AG cooperează cu producători și retaileri de electrocasnice și electronice din Europa și țările CSI. Portofoliul AsstrA depășește 50 de clienți pe acest segment, iar în 2019 sacesta a fost completat de producători  precum Philips, Hisense, Panasonic și Xerox.

Darya Reshetnyak, șefa diviziei Logistica AsstrA HiTech

Transportul de echipamente electronice și electrocasnice are cerințe stricte de siguranță. De exemplu, monitorizarea online a rutei mărfurilor este una dintre principalele condiții obligatorii din partea producătorilor de electronice – spune Darya Reshetnyak, șefa diviziei Logistica AsstrA HiTech. Pentru a respecta standardele, echipa AsstrA și-a restructurat activitatea internă și a implementat sistemul de gestionare a securității informațiilor AsstrA Visibility. Această dezvoltare a devenit un alt avantaj competitiv, datorită căruia se asigură siguranța în timpul transportului și capacitatea de a monitoriza transportul mărfurilor în timp real.”

AsstrA Group of Companies transportă produse electronice și electrocasnice de peste 20 de ani. Divizia AsstrA HiTech Logistics oferă o gamă completă de servicii de logistică și transport, necesare pentru transportul internațional de bunuri de înaltă tehnologie.