Home Logistics Green Logistics Turkish Cargo obține certificarea operațională LEED pentru SMARTIST

Turkish Cargo obține certificarea operațională LEED pentru SMARTIST

Turkish Cargo obține certificarea operațională LEED pentru SMARTIST

Turkish Cargo, divizia de transport aerian de marfă a companiei Turkish Airlines, a obținut certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) în scopul îmbunătățirii calității serviciilor sale și al consolidării poziției de lider pe care o deține în industrie. 

Astfel, transportatorul aerian a obținut certificarea de platină a operațiunilor pentru terminalul cargo aerian SMARTIST în urma procesului de verificare și examinare.

„Să acționăm conștient în ceea ce privește sustenabilitatea și mediul înconjurător este una dintre prioritățile noastre. În acest sens, ne angajăm să ne asigurăm că terminalul cargo SMARTIST nu numai că se bucură de o capacitate ridicată și de o tehnologie de ultimă oră, ci și că este o clădire sustenabilă și orientată spre oameni.

Certificarea Platinum LEED obținută este un indiciu important pentru un astfel de angajament. Noi, în calitate de transportator global, suntem hotărâți să ne reducem amprenta de carbon”, a declarat Ali Turk, Chief Cargo Officer al Turkish Airlines.

La SMARTIST, una dintre cele mai moderne terminale cargo din din lume, mărfurile sunt depozitate și transferate cu ajutorul sistemului automatizat de depozitare și recuperare (ASRS) controlat de calculator, fără a fi necesară utilizarea unui operator sau a unui stivuitor.

În plus, procesele de depozitare  sunt automatizate prin intermediul sistemului de depozitare ULD. Datorită unor astfel de sisteme inteligente de gestionare a depozitării, nu numai că se accelerează procesele operaționale, dar se reduce la minimum orice risc ce ar putea apărea, și se realizează, de asemenea, reduceri de costuri.