Home Intermodal Van Moer achiziționează terminalul trimodal Bruxelles (TTB)

Van Moer achiziționează terminalul trimodal Bruxelles (TTB)

Van Moer achiziționează terminalul trimodal Bruxelles (TTB)

Van Moer Logistics a cumpărat 100% din acțiunile terminalului trimodal Bruxelles (TTB). Terminalul are o suprafață de 17.100 mp, dispune de conexiuni feroviare și în 2020 a manipulat  30.000 TEU marfă, înregistrând venituri de 1,85 milioane euro.

Achiziția face parte din strategia intermodală a Van Moer Logistics, compania fiind dedicată transportului de marfă pe căile navigabile interioare și operând diferite terminale încă din 2011.

În calitate de co-proprietar, Van Moer Logistics operează terminalul Antwerp ATO  și este proprietar al terminalului de contairene Dennie Lockefeer pe axa Antwerp – Grobbendonk. Pe ruta Antwerp – Leuven, Van Moer Logistics administrează terminalul situat în Wilsele, iar pe ruta Antwerp-Brussels, danele din cadrul Blue Gate Antwerp, Bornem, Vilvoorde, iar acum și terminalul TTB. Cu o flotă proprie ce include 9 nave și 5 remorchere, Van Moer Logistics oferă o gamă variată de soluții intermodale.

Având în vedere faptul că terminalul TTB și cel de la Cargovil Vilvoorde se află în imediata apropiere, noi sinergii urmează să fie create. Cele două terminale nu vor mai concura între ele și vor putea aduce valoare adăugată fluxurile manipulate în prezent. În acest fel, navele din flota companiei vor putea fi utilizate mai eficient.

Odată cu această nouă achiziție, Van Moer Logistics subliniază planurile ambițioase de creștere. În Bruxelles, compania remarcă oportunități pentru activitățile de distribuție urbană pe apă, Vam Moer având deja experiență pe acest segment în Antwerp. De asemenea, preluarea TTB va crea noi oportunități de dezvoltare a fluxurilor din și către Wallonia în viitor.