Home Industrii Vetro Solutions investește 4,5 milioane de euro într-o fabrică de medicamente pentru uz veterinar

Vetro Solutions investește 4,5 milioane de euro într-o fabrică de medicamente pentru uz veterinar

Vetro Solutions investește 4,5 milioane de euro într-o fabrică de medicamente pentru uz veterinar

Vetro Solutions, distribuitorul autohton de medicamente pentru uz veterinar investește 4,5 milioane de euro într-o fabrică de medicamente. Investiția va fi susținută atât din fonduri proprii, cât și din finanțare europeană.  

Compania, fondată de medical veterinar Dumitru Fodor în 2012, estimează pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 14 milioane euro, în creștere cu 28,4% față de anul anterior și cu un profit net cu 45% mai mare decât în 2019. “Strategia noastră de business include ca prioritate construirea unei comunităţi de medici veterinari care au acces la cele mai noi informaţii şi soluţii inovative în domeniu” a declarat Dumitru Fodor, fondatorul Vetro Solutions.

Vetro Solutions și-a propus să devină prima opțiune pentru medicii veterinari, iar pe termen lung, lideri de piața locală, având ca țintă dublarea veniturilor în următorii zece ani.

“Planurile pe termen mediu includ intrarea pe piaţa producătorilor de medicamente generice destinate animalelor de companie şi rentă, dar şi lansarea unei platforme care va conecta Vetro cu cabinetele veterinare şi cu posesorii de animale de companie, un marketplace inovativ pentru care investiţia este de aproximativ 3 milioane de euro,” a explicat Coca Caşcaval, directorul general al companiei.

Aproape trei sferturi dintre veniturile companiei sunt generate de produsele şi serviciile destinate proprietarilor de animale de companie, restul de 30% reprezentând produse destinate proprietarilor de ferme de animale. Aproape jumătate din consumul de produse veterinare distribuite de Vetro se realizează în zona Bucureşti- Ilfov. Municipiul Iași este a doua mare piață de desfacere a produselor Vetro Solutions.

Compania comercializează peste 3.500 de produse destinate proprietarilor de animale de companie și de rentă și oferă servicii și consultanță medicilor veterinari, deservind peste 1.900 de clienți unici. Vetro Solutions este organizată în două divizii – Vet și Ferme și are o echipă formată din 60 de specialiști.