Home Intermodal Rail Cargo Hungaria atrage trafic de containere de la Marea Adriatică

Rail Cargo Hungaria atrage trafic de containere de la Marea Adriatică

Rail Cargo Hungaria atrage trafic de containere de la Marea Adriatică

La conexiunile Rail Cargo Hungaria cu porturile Piraeus, Rijeka și Koper se adaugă acum portul Trieste, care a fost integrat în rețeaua de trenuri de containere dinspre și către Budapesta.

Odată cu cele patru perechi de trenuri săptămânal din portul Trieste către Budapesta, Rail Cargo Hungaria (RCH) s-a alăturat programului regulat de trenuri din portul de la Marea Adriatică. Primul tren, format din 20 de vagoane a transportat echipamente, componente de vehicule, aparatură electronica și obiecte de îmbrăcăminte din Asia către Budapesta, iar pe ruta de întoarcere a transportat containere cu bunuri diverse de la alimente la materii prime pentru industria maselor plastice sau componente auto.

În mai puțin de o lună, potrivit Rail cargo Hungaria, și volumele din celelalte porturi de la Marea Adriatică au crescut semnificativ. Terminalul BILK este acum conectat cu porturile Koper și Rijeka cu încă două perechi de trenuri. Creșterea volumelor de trafic între portul Piraeus din Grecia și terminalul de containere Bilk este similară.

Traficul feroviar continental între Ungaria și China este de asemenea în creștere. În octombrie, pe lângă conexiunile cu Xi’an și Jinan a fost aadăugată o conexiune cu centrul industrial Shenzhen din China. Trenul ajunge la punctul de frontieră din Záhony (Eperjeske), Ungaria după o călătorie prin Kazakhstan, Rusia și Ucraina.

Numărul de trenuri de containere ce vin din China în Uniunea Europeană prin stația poloneză Małaszewicze a crescut ușor. Anul acesta au fost organizate aproxomativ 50 de transporturi feroviare, multe dintre trenuri transportând produse pentru piața din Ungaria. Din terminalul BILK însă, multe containere își continuă traseul pe cale ferată către Italia, România, Germania și Turcia