Home Intermodal Volumele de containere în porturile din China au crescut în 2023

Volumele de containere în porturile din China au crescut în 2023

Volumele de containere în porturile din China au crescut în 2023

În primele șase luni ale anului 2023, volumul total de containere manipulate în principalele porturi din China a crescut cu 4,8% față de aceeași perioadă din 2022, ajungând la aproximativ 150 de milioane de TEU.

În același timp, volumul total de mărfuri ce au tranzitat porturile chineze a fost de aproximativ 8,1 miliarde de tone, ceea ce se traduce printr-o scădere de 8% față de anul precedent.

Portul Shanghai și-a menținut poziția de cel mai aglomerat port de containere din țară, cu 23,7 milioane de TEU. Portul Ningbo & Zhoushan este al doilea cel mai mare port de containere din China, cu 17,7 milioane de TEU, iar pe locul al treilea se află portul Qingdao, cu 14 milioane de TEU.

Cele mai mari creșteri procentuale au fost înregistrate în porturile Yinkou, Dalian și Lianyungang. Yinkou a raportat o creștere de 26,8% a volumului de containere de la an la an, Dalian a înregistrat o creștere de 20,8%, iar Lianyungang a înregistrat o creștere de 15,4% a volumelor de TEU.

Shenzhen a fost singurul port care a raportat o scădere de la an la an, manipulând 13,5 milioane de TEU, cu 6% mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.