Home Logistics Depozitare Yale sărbătorește 100 de ani de la producerea primului stivuitor electric

Yale sărbătorește 100 de ani de la producerea primului stivuitor electric

Yale sărbătorește 100 de ani de la producerea primului stivuitor electric
  • În 1920, Yale & Towne au lansat primul stivuitor electric pe piața manipulării mărfurilor.
  • Aniversarea centenarului coincide cu extinderea gamei de stivuitoare echipate cu baterii lithium ion.
  • Yale deține o moștenire cu care se mândrește și se bazează pe această putere ca lider progresist în industrie.

Soluțiile alternative de alimentare reprezintă un aspect al pieței de manipulare a mărfurilor ce se dezvoltă rapid întrucât operatorii logistici devin tot mai interesați de impactul activității lor asupra mediului înconjurător. Pentru Yale, ideea soluțiilor alternative de alimentare reprezintă un concept care a luat naștere în urmă cu 100 de ani.

În 1920, Yale & Towne au introdus primul stivuitor electric pe piața manipulării mărfurilor. Odată cu această lansare, alături de o gamă largă de echipamente noi pentru manipularea materialelor, brandul Yale a luat naștere oficial.

De atunci, Yale a dezvoltat continuu soluțiile de alimentare a stivuitoarelor, aplicând deviza sa „People. Products.Productivity” pentru a înțelege provocările cu care se confruntă clienții săi și pentru a le depăși cât mai eficient.

Trecut mândru, viitor captivant!

Soluțiile electrice și cele alternative au jucat mereu un rol important în istoria Yale.

  • Yale și Towne au proiectat în 1920 un nou echipament cu platformă, echipat cu acumulatori.
  • În 1930, Yale a dezvoltat inovații precum servodirecția și utilizarea izolației de siliciu rezistentă la căldură în motoarele electrice.
  • În 1974, se inaugurează în Greenville, Carolina de Nord, fabrica Yale pentru producția stivuitoarelor electrice.
  • În 2009 este lansată o nouă generație de stivuitoare electrice contrabalansate.

Iain Friar, Yale Brand Manager, EMEA a declarat: “În timp ce avem o moștenire globală bine pusă la punct, Yale își demonstrează perspectiva orientată spre viitor investind în tehnologii precum robotica și soluții alternative de putere. Gama de utilaje Yale reflectă o industrie care este acum, mai mult ca niciodată, ghidată de impactul asupra mediului înconjurător.”

 Extinderea gamei de electrostivuitoare cu Lithiu-ion

Odată cu aniversarea celor 100 de ani de la producerea primului stivuitor electric, Yale anunță și extinderea gamei sale de stivuitoare electrice echipate cu baterii lithiu-ion.

Disponibile anterior doar la cerere, prin Departamentul de Inginerie Specială al companiei, soluțiile de alimentare cu lithiu-ion sunt acum disponibile ca dotare standard pentru toată gama de echipamente electrice, de la stivuitoare contrabalansate cu capacități de ridicare chiar și de 5.500 mm, până la transpalete electrice.

Bateriile lithiu-ion ajută operatorii logistici să-și optimizeze aplicațiile cu mai multe schimburi de lucru, eliminând nevoia de înlocuire a acumulatorilor între schimburi. De asemenea, spațiul folosit înainte pentru camerele de încărcare poate fi acum valorificat ca spațiu fie de producție, fie de depozitare. Seria de stivuitoare electrice echipate cu baterii lithiu-ion reprezintă o alegere perfectă pentru aplicațiile din industria alimentară, cea a băuturilor și industria farmaceutică, unde menținerea unui mediu curat este esențială, datorită lipsei emisiilor care apar în procesul de încărcare.

În România, brandul Yale este reprezentat de Vectra Eurolift Service, companie ce activează pe piața de stivuitoare încă din 1994.