Home Logistics 3 PL A.P. Moller – Maersk achiziționează LF Logistics și se extinde pe piața de servicii logistice din Asia-Pacific

A.P. Moller – Maersk achiziționează LF Logistics și se extinde pe piața de servicii logistice din Asia-Pacific

A.P. Moller – Maersk achiziționează LF Logistics și se extinde pe piața de servicii logistice din Asia-Pacific

A.P. Moller – Maersk (Maersk) achiziționează LF Logistics, o companie de logistică contractuală cu sediul în Hong Kong, într-o tranzacție evaluate la 3,6 miliarde de dolari.

LF Logistics oferă servicii premium de e-fulfillment omnicanal, e-commerce și transport pe uscat în Asia-Pacific. Această achiziție se aliniază strategiei de dezvoltare a Maersk de a le oferi clienților săi servicii logistice integrate end-to-end. Astfel, Maersk va adăuga rețelei sale logistice încă 223 de depozite logistice, ajungând astfel la 549 de centre de distribuție la nivel global, cu o suprafață de 9,5 milioane mp.

De asemenea, ca parte a acordului de achiziție cu LF Logistics, gigantul danez va intra într-un parteneriat strategic cu Li & Fung pentru a dezvolta soluții logistice.

LF Logistics operează o rețea pan-asiatică extinsă și este partener logistic de încredere pentru companiile care doresc să se dezvolte în regiunea Asia-Pacific. LF Logistics este specializată în soluții de distribuție B2B și B2C în retail, en-gros și comerț electronic.

“Achiziția LF Logistics este o etapă importantă și cu adevărat strategică în direcția stabilită de a deveni un integrator global de soluții logistice pentru mărfurile containerizate; o companie globală de logistică care oferă soluții de logistică end-to-end activate digital, bazate pe controlul activelor critice. Odată cu achiziționarea LF Logistics, adăugăm capacități importante în Asia Pacific pentru a sprijini dezvoltarea pe termen lung a clienților noștri în Asia Pacific, precum și capacități și tehnologie pe care le putem extinde în afacerea noastră de logistică contractuală la nivel global,” a declarat Soren Skou, CEO al Maersk.

 Tranzacții record pe piața de logistică în 2021

Anul 2021 a fost marcat de tranzacții de achiziții și fuziune pe piața de logistică la nivel global. Potrivit unui raport al PwC, valoarea tranzacțiilor în ultimele 12 luni, până la 15 noiembrie 2021, a crescut cu 84%, iar volumul tranzacțiilor a crescut cu 11% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. Creșterea valorii a fost determinată în principal de tranzacțiile din sectorul de transport feroviar, logistică și transport aerian de pasageri, în timp ce creșterea volumului tranzacțiilor a fost determinată în principal de tranzacțiile din sectoarele de logistică, închiriere/leasing de vehicule și camioane. Iar această tendință va continua în anii următori.

Potrivit lui Lars Jensen, analist în industria de transport maritim containerizat și CEO al companiei de consultanță Vespucci Maritime, întrebarea nu este dacă vom vedea mai multe achiziții majore pe piața globală de logistică în 2022 – întrebarea este mai degrabă câte vom vedea de vreme ce liniile maritime cheie, marile companii de logistică, dar și alte tipuri de companii precum porturi sau operatori de terminale vor menține, probabil,  un nivel foarte ridicat de activitate în acest sens.

“În ceea ce privește industria logistică, 2022 nu ar trebui privit în principal ca un an de tranziție înapoi către normalitate. Ar trebui privit ca un an fundamental în care jucătorii importanți se poziționează pentru bătălia pentru piața globală de logistică – o bătălie care va continua pe tot parcursul acestui deceniu.”