Home Intermodal ARTRI: Afacerile către Est sunt într-o dezvoltare continuă

ARTRI: Afacerile către Est sunt într-o dezvoltare continuă

Piata de transport a început anul într-un ritm nu tocmai bun, situaţia de anul trecut se continuă şi în prezent, perpetuandu-se elementele de incertitudine, singurii transportatori care înregistrează creşteri fiind cei care operează în Est, a declarat pentru Wall-Street.ro Florinel Andrei, secretar general al Asociaţiei Române pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI).

“Afacerile transportatorilor către Est sunt practic într-o dezvoltare continuă, pentru că piata este foarte mare”, a spus Andrei.

Potrivit secretarului ARTRI, “piata depinde anul acesta de situaţia politică generală, depinde de ce va fi în Iran, Siria. Siria era o destinaţie interesantă până să apară tulburările de acolo. Anul trecut lucrurile au mers mai bine decât acum doi ani, creşterea a fost evidentă”.

Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale a înregistrat în ultimul an o creştere constantă a numărului de firme care devin membre, în prezent numărul acestora fiind de 12.000. Dintre acestea, 500 de companii realizează transporturi către Est.

Andrei se aşteaptă ca în viitor amenzile să crească, să existe şi o taxă de congestie şi consideră că fiscalitatea în România este în creştere.

ARTRI mai spune că pentru creşterea siguranţei transportului rutier de marfă instituţiile ar trebui să înlăture principalele elementele de stres: aglomerarea şoselelor, congestia unor noduri rutiere, nesiguranta locurilor de parcare şi conduita unor participanţi la trafic mai slab instruiţi sau mai puţin responsabili.

ARTRI este prezent în Bucuresti şi are cinci birouri regionale la Braşov, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu şi Timisoara.