Home Automotive Mercedes-Benz a prezentat noul Atego în Germania

Mercedes-Benz a prezentat noul Atego în Germania

Mercedes-Benz Atego, camionul destinat distribuţiei de sarcini uşoare şi medii, a fost prezentat în Worth, Germania.

Cu acest model, Mercedes-Benz a devenit primul producător din Europa care oferă vehicule conforme cu stardardele Euro VI pentru toate cele trei segmente, sarcină uşoară, medie şi grea.

Pentru a tranforma în realitate acest concept, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investite pentru a dezvolta şi produce noul vehicul.

Baza pentru noul Atego a fost construită de LK (sau “light class”), seria de la mijlocul anilor 1980. Caracteristica distinctivă a vehiculului a fost sistemul modular versatil, cu o nouă cabină standardizată.

Noul Atego are un motor SCR BlueTec, care reduce consumul de combustibil cu până la 5%. Costurile de întreţinere au fost diminuate substanţial, pentru că Atego are nevoie de ore mai puţine de service.

Motoarele Blue Efficiency Power sunt disponibile în şapte variante variante şi dezvoltă o putere de la 115 kW (156 CP) la 170 kW (231 CP).

Noile caracteristici suplimentare includ sistemul ESP şi transmisii automate, disponibile ca echipament standard în Germania, precum şi interiorul central de comandă, un volan multifuncţional şi locuri cu un design nou. În ceea ce priveşte proiectarea şi funcţionalitatea, aceste caracteristici sunt asemănătoare cu cele din seriile Actros, Antos şi Arocs.

O altă trăsătură tipică a noului Atego este gama largă de variante, care este esenţială pentru piaţa extrem de specializată de vehicule de distribuţie. Atego oferă o varietate de vehicule ce acoperă toate variantele, cuprinzând 42 de designuri de bază, precum şi numaroase lungimi de ampatament, patru cabine în trei lungimi şi mai multe variante all-wheel-drive.