Home Logistics Depozitare Jungheinrich deschide o fabrică pentru recondiționarea stivuitoarelor la Ploiești

Jungheinrich deschide o fabrică pentru recondiționarea stivuitoarelor la Ploiești

Jungheinrich deschide o fabrică pentru recondiționarea stivuitoarelor la Ploiești

Producătorul de echipamente de manipulare a mărfurilor și soluții pentru intralogistică, Jungheinrich deschide o nouă unitate pentru recondiționare a echipamentelor uzate la Ploiești.

Noua fabrică pentru recondiționarea stivuitoarelor, a doua cea mai mare după cea de la Dresden, are o suprafață de 5.000 mp. Astfel, compania răspunde cererii în creștere de echipamente second-hand pentru manipularea mărfurilor și creează condițiile pentru a susține o viitoare dezvoltare a acestui segment.

La Ploiești, transpaleții electrici EJE și stivuitoarele electrice cu contragreutate EFG vor fi recondiționate pentru piața europeană. Prin această investiție, Jungheinrich oferă un exemplu de economie circulară în domeniul intralogisticii și facilitează utilizarea de stivuitoare recondiționate în mod sustenabil.

JUNGSTARS – stivuitoare ca noi

Jungheinrich a acceptat provocarea de a recondiționa stivuitoare și echipamente pentru manipulat marfa la nivel industrial și la un nivel de calitate premium. Compania promite că „JUNGSTARS” – denumirea oficială a stivuitoarelor uzate – sunt la fel de bune după recondiționare.

Odată cu deschiderea operațiunilor de recondiționare la Ploiești, Jungheinrich își extinde capacitățile existente și își optimizează structurile și procesele în sectorul echipamentelor uzate. Prin deschiderea noii fabrici pentru echipamente uzate, Jungheinrich va crește capacitatea în acest segment cu 25% până în 2025.

„Tendința generală către durabilitate se reflectă în cererea în continuă creștere pentru stivuitoarele noastre second hand recondiționate. Sunt o soluție bună, în special pentru clienții atenți la impactul asupra mediului. Prin recondiționarea echipamentelor uzate economisim aproximativ 80% CO2 în comparație cu producția unora noi. În pandemie, mulți clienți atenți la preț apelează la echipamente uzate mai ieftine, dar și performante, care sunt optime pentru perioade de utilizare reduse sau medii sau ca soluții de rezervă,” a declarat Tino Alban, director de fabrică în cadrul Centrului de Echipamente Uzate din Dresda al Jungheinrich AG

6 etape în procesul de recondiționare a unui stivuitor

Procesul unic de recondiționare industrială a stivuitoarelor second hand Jungheinrich se realizează conform unei proceduri standardizate care este aceeași pentru toate echipamentele și are la bază 6 etape. În acest proces, stivuitoarele uzate sunt restaurate la o stare optimă din punct de vedere tehnic și vizual. Principiul de 5 stele Jungheinrich asigură că fiecare stivuitor este recondiționat conform celor mai înalte standarde de siguranță și durabilitate, precum și celor mai stricte controale de calitate.

În timp ce componente precum șasiul, motorul sau transmisia sunt recondiționate, toate componentele relevante pentru siguranță sau uzate sunt înlocuite cu piese de schimb originale. Prin remanufacturarea într-o manieră ce economisește energia și resursele, Jungheinrich prelungește ciclul de viață al stivuitoarelor cu două până la trei perioade de operare, minimizând în același timp utilizarea de piese noi. În prezent, este atinsă o rată de reutilizare de 94% per stivuitor.

Dacă la Ploieștise face recondiționarea modelelor EJE și EFG, fabrica din Dresda este responsabilă pentru toate celelalte tipuri de stivuitoare. Toate centrele de vânzări europene ale Jungheinrich își livrează stivuitoarele, în principal returnate ca urmare a încheierii contractelor de utilizare, către cele două fabrici pentru recondiționare. Pentru piața asiatică, recondiționarea stivuitoarelor Jungheinrich are loc în Bangkok și în Qingpu, China.