Home Intermodal Bertschi are planificate investiții semnificative în 2021, inclusiv în România

Bertschi are planificate investiții semnificative în 2021, inclusiv în România

Bertschi are planificate investiții semnificative în 2021, inclusiv în România

Grupul elvețian Bertschi, lider european în domeniul transportului intermodal pentru produse chimice, și-a publicat rezultatele financiare pentru anul 2020 și perspectivele pentru 2021, precum și planul de investiții.

“Estimăm că tendințele pozitive pe care le-am văzut în ultimul trimestru din 2020 vor continua și în acest an. Asia, și în special China, au depășit în mare parte pandemia și arată semne de creștere intempestivă. Datorită măsurilor de sprijin ale guvernelor și procesul continuu de vaccinare a populației în țările industrializate, economia globală are trebui să fie și mai puternică până la jumătatea anului 2021,” a declarat Hans-Jörg Bertschi, Președinte al Grupului.

Aceste perspective optimiste se vor materializa și în investiții semnificative pentru Bertschi Group în 2021. Compania a demarat la finalul anului 2020 construcția hubului logistic pentru produse chimice lichide periculoase în Zhangjiagang, zona Shanghai, aceasta fiind cea mai mare investiție din istoria grupului. Trei depozite pentru diferite clase de bunuri periculoase, cu o capacitate totală de 25.000 paleți, vor fi construite pe o suprafață de teren de 67.000 mp, alături de o platformă pentru bunuri periculoase containerizate cu o capacitate de 1.000 tank containere pentru stocarea bunurilor lichide.

Bertschi demarează investiții importante și în Europa. Grupul operează propriul terminal de transbordare în portul Rotterdam pentru transferarea încărcăturilor de pe cale rutieră pe cale ferată. Bertschi dispune de asemenea de o zonă de depozitare a bunurilor periculoase containerizate, care își va dubla suprafața în 2021, oferind o capacitate de stocare de 2.000 locații.

Brexit va duce de asemenea la creșterea cererii pentru depozitare în Marea Britanie. Bertschi va extinde depozitul central pe care îl operează în Middlesbrough (nordul Angliei), destinat materialelor plastice ambalate și vrac.

  • În plus, compania are în plan să treacă tot mai multe volume de pe calea rutieră pe cea feroviară în sud-estul Europei, o piață de transport în creștere. Astfel, Bertschi va crește capacitatea terminalului intermodal din Ploiești, achiziționat în 2019.
2020, un an cu provocări

În 2020, Bertschi Group a înregistrat o cifră de afaceri 900 milioane CHF (aproximativ 833 milioane euro), reprezentând un declin de 9% comparativ cu 2019. Ajustată la rata de schimb valutar, scăderea cifrei de afaceri este de 5%. Datorită măsurilor proactive implementate, Bertschi a încheiat anul într-o notă pozitivă din punct de vedere operațional și financiar.

Și în 2020, compania a realizat investiții importante. Flota de containere a crescut cu 1.200 unități, până la un total de 37.800 unități. Ca urmare a cererii crescute, capacitatea de depozitare bunuri periculoase containerizate a site-ului din Schwarzheide (estul Germaniei) a fost dublată.

Pandemia a accelerat transformarea digitală a Bertschi Group, făcând procesele de business mai eficiente, mai sigure și mai facile pentru clienți. Accentul a fost pus pe vizibilitatea totală pe lanțurile de aprovizionare complexe, ce implică utilizarea unei combinații de transport feroviar, rutier și maritim.