Home Industrial Bertschi Group – poziție solidă în ciuda pandemiei

Bertschi Group – poziție solidă în ciuda pandemiei

Bertschi Group – poziție solidă în ciuda pandemiei

Bertschi Group, unul dintre cei mai importanți jucători la nivel mondial în domeniul logisticii pentru industria chimică, a făcut față cu bine primului val de coronavirus, în mare parte datorită investițiilor în transformarea digitală a companiei. Astfel, grupul elvețian are o poziție solidă pentru viitor, în ciuda crizei generate de pandemie.

Investițiile majore în transformarea digitală a companiei din ultimii doi ani s-au dovedit a fi extrem de utile în perioada crizei coronavirus. La debutul crizei, procesele noastre digitalizate ne-au permit să direcționăm 80% din forța noastră de muncă de la birou către munca de acasă în doar câteva zile, fără nici un impact asupra calității serviciilor sau productivității. Acum ne accelerăm și mai mult eforturile în această direcție pentru o crește eficiența și progresul digital pe care aceste proiecte îl vor aduce” se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru a asigura lichiditatea companiei pe termen lung pe baza scenariilor financiare pe termen lung, grupul va accesa împrumuturi bancare suplimentare.

“Pe lângă asigurarea lichidității pe termen lung, ne-am atins obiectivul de a avea suficiente mijloace pentru a putea urmări proactive oportunitățile pe care ni le oferă piața, chiar și în timpul acestei crize,” a declarat Hans-Jörg Bertschi, Președinte Executiv al Bertschi Group.

Noi oportunități și servicii pentru clienți

Volumul de afaceri al Bertschi a scăzut cu 20% începând din aprilie, în mare parte din cauza reducerii cererii în sectorul automotive și al bunurilor de consum, aceste două segmente utilizânnd multe produse chimice. Revenirea acestor industrii va dura mai mult, posibil până la finalul anului 2021, este de părere compania. Cu toate acestea, criza coronavirus deschide noi oportunități. Mulți clienți intenționează să își diversifice și consolideze lanțul de aprovizionare, iar sustenabilitatea devine tot mai importantă pentru aceștia. Bertschi intenționează să profite de această oportunitate pentru a veni cu noi oferte și a compensa pentru pierderile de trafic.

Jan Arnet, CEO Bertschi Group a subliniat: “Chiar și într-o perioadă de criză, Bertschi urmărește să exploreze noile oportunități de pe piață și să investească în soluții inovatoare și sustenabile pentru clienți.”

Performanțele de business ale grupului Bertschi în primele cinci luni ale anului sunt satisfăcătoare, având în vedere numeroasele provocări. Cu toate acestea, întoarcerea la normal va mai dura și există anumite riscuri și obstacole în viitor.

“Ne așteptăm ca cererea globală pentru produse chimice să revină la nivelurile de dinainte de criză până la finalul anului 2021. În același timp, vedem oportunități pe termen scurt pe piață și putem face investițiile necesare datorită situației financiare robuste” a spus Hans-Jörg Bertschi.

Totodată, în cadrul Întrunirii Generale a Consiliului de Administrație, Bertschi Group a decis extinderea consiliului director cu doi noi membri- Kurt Haerri, expert pentru piața din China și Jörg Berner, primul membru din cea de-a treia generație a familiei Bertschi care se alătură consiliului director.