Home Logistics Comerț international Ce înseamnă noua definiţie a exportatorului?

Ce înseamnă noua definiţie a exportatorului?

Ce înseamnă noua definiţie a exportatorului?

Pe 30 iulie a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2018/1063 al Comisiei de modificare și rectificare a Regulamentului delegat (UE) 2015/2446 de completare a Regulamentului (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele detaliate ale anumitor dispoziţii ale Codului vamal al Uniunii Europene.

Una dintre cele mai importante modificări aduse este cea a defniţiei exportatorului, prin aceasta Comisia urmărind ca noul cadru de reglementare să fie mai puţin restrictiv și  să includă doar cerinţele esenţiale pentru funcţionarea regimului vamal de export. Vechea definiţie a exportatorului limita această calitate la o singură persoană, care trebuie să îndeplinească trei cerinţe cumulative: să fie stabilită pe teritoriul vamal al Uniunii Europene, să deţină un contract cu un destinatar dintr-o ţară terţă și să aibă competenţa de a stabili dacă mărfurile vor fi transportate în afara teritoriului vamal al Uniunii Europene, mediul de business reclamând dificultăţi în punerea în practică a acestor prevederi.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In