Home Logistics 3 PL Craiss Logistik/Transport o nouă generaţie logistică

Craiss Logistik/Transport o nouă generaţie logistică

Craiss Logistik/Transport o nouă generaţie logistică

Craiss Logistik este o afacere de familie condusă de a patra generaţie, ale cărei baze au fost puse în 1931 în Mühlacker. Compania a promovat de-a lungul celor aproape 90 de ani de existenţă pe piaţă dezvoltarea branșei logistice și și-a extins portofoliul de servicii oferite clienţilor. Astăzi, grupul Craiss înseamnă soluţii logistice integrate, 700 de angajaţi în 12 locaţii din cinci ţări: Germania, România, Polonia, Cehia și Macedonia, 115.000 mp spaţii de depozitare și o flotă de 500 de vehicule pentru transport.

In România grupul Craiss este prezent din 2004 odată cu înfiinţarea Craiss Logistik, companie ce oferea servicii de transport între România și Germania (Europa). Ulterior, în 2012 a fost înfiinţată și Craiss Transport ce operează propria flotă de autovehicule, pe segmentul de transport compania specializându-se pe transporturi Just în Time, transporturi de volum mare sau transporturi expres. În același timp, Craiss a dezvoltat în România și serviciile de logistică de contract, dispunând în prezent de trei depozite cu o suprafaţă totală de 17.000 mp. Cel mai nou depozit Craiss, o investiţie proprie în valoare de 8,5 milioane euro, a fost inaugurat la începutul lunii martie a acestui an.

Un nou depozit de 10.000 mp la Sibiu

Noul centru logistic, amplasat în Sibiu, în zona Industrială Vest are o suprafaţă de 10.000 mp și va deservi în special clienţi din industria automotive și mecanică, atât pentru stocuri de materie primă cât și pentru produse finite. Depozitul dispune de trei zone distincte: rafturi fixe, cu o suprafaţă de 4.500 mp; rafturi mobile – 12.000 de locaţii de depozitare și cross-docking, oferind astfel o capacitate mare de adaptare la nevoile clienţilor. Portofoliul de servicii include logistică completă de depozit – recepţie, depozitare, picking, sortare, livrare, dar și servicii cu valoare adăugată precum paletare, reîmpachetare conform standardelor clienţilor, integrarea sistemelor informatice ale clienţilor în infrastructura Craiss, conectare sistemelor clienţilor prin EDI.

Managementul digital și interconectarea tuturor proceselor sunt puncte vitale pentru succesul unei companii de logistică și tocmai de aceea în cadrul Craiss se acordă o mare atenţie digitalizării, controlului și îmbunătăţirii proceselor, iar specialiștii din departamentul IT pot adapta sistemele la cerinţele specifice ale unui anumit proiect și pot oferi clienţilor soluţii personalizate. De altfel, în 2017, grupul Craiss a primit premiul Digital Award din partea DIHK (Camera de Comerţ și Industrie a Germaniei) pentru eforturile și rezultatele obţinute pe acest segment.

Echipamente moderne, siguranţă maximă pentru mărfuri

Pe lângă arhitectura modernă, noul depozit Craiss se remarcă prin tehnologiile de ultimă generaţie utilizate: echipamente moderne ce asigură manipularea mărfurilor în siguranţă, sistem de rafturi mobile integrat cu sistemul WMS Craiss, sisteme de emitere automată a avize lor și notelor de livrare, sistem de avizare automată  a camioanelor ce încarcă și descarcă marfa clienţilor. Securitatea și siguranţa personalului și a mărfurilor sunt aspecte extrem de importante în activitatea Craiss.

Noul centru logistic răspunde celor mai exigente standarde din acest punct de vedere: instalaţii cu sprinklere ce în de plinesc normele anti-incendiu, împrejmuire cu gard și barieră pentru protecţia mărfurilor, asigurare împotriva spargerilor prin serviciul de pază și protecţie.

De asemenea, componenta de sustenabilitate nu a fost trecută cu vederea, sistemele de iluminat cu LED sau sistemele de încălzite eficiente din punct de vedere al consumului energetic fiind doar două exemple de tehnologii “verzi” utilizate în dotarea acestui depozit. Sustenabilitatea și grija pentru mediu este una dintre zonele unde grupul Craiss își concentrează eforturile, nu doar prin construcţia de clădiri eficiente din punct de vedere energetic, ci și prin investiţii importante în reînnoirea permanentă a flotei sale de vehicule, cu nivel redus de emisii, prin monitorizarea și plani ficarea atentă a rutelor de transport cu ajutorul sistemelor telematice și logistice și prin pregătirea permanentă a personalului în ceea ce privește metodele de condus eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Craiss Logistik/Transport în România

  • 16 milioane euro – cifră de afaceri în 2017
  • 135 angajaţi
  • 90 camioane proprii
  • 45 camioane – colaboratori permanenţi
  • 3 depozite
  • 17.000 mp suprafaţă de depozitare