Home Logistics Dachser deschide un depozit pentru marfuri periculoase

Dachser deschide un depozit pentru marfuri periculoase

Dachser îşi consolidează reţeaua europeană cu una dintre cele mai moderne depozite pentru mărfuri periculoase din regiune. Dachser a deschis un depozit de mărfuri periculoase in apropiere de Bucuresti, cu o suprafaţă de aproximativ 6.500 de metri pătraţi şi spaţiu pentru 11500 paleti.

Până în prezent, depozitul este singurul de acest gen din România, fiind construit în conformitate cu Directiva Seveso II (96/82/CE) şi necesitând un volum de investiţii de peste zece milioane de euro. “Facilitatea din Ploieşti este un proiect emblematic în extinderea reţelei noastre de logistică la nivel european”, declară Michael Schilling, Managing Director Dachser European Network Management & Logistics Systems.

“Prin acest angajament, Dachser stabileşte standarde pentru întreaga regiune.” Dachser România a construit depozitul cu sprijinul companiei Liegl & Dachser. Joint-venture-ul din Ungaria operează din anul 2006 un depozit asemanator de mărfuri periculoase, în conformitate cu Directiva Seveso II în Pilisvörösvár, lângă Budapesta.

Engelbert Liegl, managing director al Liegl & Dachser Ungaria, explică: “În combinaţie cu legăturile excelente către Eurohub-ul Dachser din Bratislava, suntem capabili de a oferi clienţilor internaţionali din industria chimică contracte logistice eficiente şi sigure, pentru întreaga regiune”. Tehnologie de vârf Mărfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13 pot fi depozitate în condiţii de siguranţă în Ploieşti. Depozitul este împărţit în şase zone de protecţie împotriva incendiilor, separate de ziduri şi uşi de protecţie rezistente la foc.

Aspersoare cu sistem mixt de spumă sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru mărfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarmă pentru incendiu şi senzori pentru substanţe combustibile şi toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistentă la apă şi este tratata împotriva scurgerilor de petrol şi produse chimice. Dachser stochează de două ori mai multă apă de stingere a incendiilor in Ploieşti faţă de prevederile legale. Rezervoarele şi ţevile care duc la depozit sunt încălzite atunci când temperaturile scad sub zero.

Două bazine de retenţie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub construcţie, asigură etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picături de apă reziduala contaminată, ori a altor lichide scăpate ca urmare a unor accidente sau pagube. Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de până la 8 grade pe scara Richter.

Stabilitatea este garantată de sistemele suplimentare speciale de metal şi de cantitatea dublă de oţel utlilizată faţă de rafturile standard. Constructia si proiectarea acestor rafturi sunt unicat in Europa. “Noul depozit subliniază competenţa noastra referitoare la mărfurile periculoase. Măsurile de siguranţă sunt în conformitate cu cele mai recente standarde tehnologice “, explică Steve Heidner, Dachser Central Dangerous Goods Management. Compania Dachser este reprezentată prin propriile agenţii în patru locaţii din România – din anul 2009: Bucureşti, Arad, Braşov si din 2011 in Ploieşti. În 2010, furnizorul de servicii logistice la nivel internaţional a generat venituri totale de 3,8 miliarde de euro în întreaga lume. 19250 persoane lucrează în 310 centre de profit care manipulează în toată lumea 46.200.000 loturi de marfă cu o greutate totală de 35,5 milioane de tone.

Siguranţa este pe primul loc. În conformitate cu acest motto, Dachser a implementat standarde de siguranţă şi de calitate pentru depozitarea şi transportul de mărfuri periculoase, peste nivelul de cerinţe legale. Regulile Dachser referitoare la mărfurile periculoase constituie un ghid intern standardizat care defineşte interdicţiile de transport pentru anumite mărfuri periculoase, precum şi evaluări de risc, pentru toate filialele europene. Locaţiile sunt atent inspectate de către echipa de management a marfurilor periculoase a sediului central Dachser înainte de a fi aprobat pentru transportul şi depozitarea de mărfuri periculoase.

La nivel regional, Dachser are o suplimentare de 122 de consilieri de siguranţă, care impartasesc experienta lor cu peste 6.000 de participanţi pe an în cadrul cursurilor de formare in-house. În plus, 14 locatii Dachser în Europa au fost evaluate cu succes de către evaluatori independenţi, pe baza de CEFIC “Transport Service” chestionar (SQAS).