Home Advice Conferință Deloitte România despre neplata TVA la importuri

Conferință Deloitte România despre neplata TVA la importuri

Conferință Deloitte România despre neplata TVA la importuri

Compania furnizoare de servicii de consultanță financiară, Deloitte România, a organizat astăzi la București, o conferință de presă în parteneriat cu Asociația Română de Logistică-ARILOG, care a avut ca temă neplata TVA la importuri.

La eveniment au participat atât reprezentanți ai celor mai importante companii furnizoare de servicii de logistică din România, precum și cei ai comisionarilor vamali.

Cei trei membri Deloitte România, dl. Mihai Petre, Senior Manager al companiei, Daniela Neagoe și Ioana Lira, Senior Consultants, care au susținut conferința, au prezentat pe larg mecanismele prin care companiile pot beneficia de scutirea plății TVA la import, cu accent pe pregătirea documentației necesară acestor demersuri. Participanții au primit informații referitoare la certificatul de amânare de la plată în vamă a TVA, beneficiile vămuirii la domiciliu, gestionarea relației dintre comisionarul vamal și importator, și despre importurile de mărfuri destinate altor state membre ale Uniunii Europene.