Home Intermodal DSV a lansat serviciul de transport rutier între China și Europa

DSV a lansat serviciul de transport rutier între China și Europa

DSV a lansat serviciul de transport rutier între China și Europa

Ca o alternativă la transportul aerian de mărfuri, DSV a lansat un serviciu de transport rutier între China și Europa. Timpul de tranzit este cuprins între 15 și 17 zile, iar costul este considerabil mai mic comparativ cu transportul aerian.

“Serviciul nostru de transport rutier între Estul Chinei și Europa de Vest a câștigat popularitate pe măsură ce criza COVID-19 s-a extins, fiind o alternativă viabilă atât la transportul aerian, cât și cel maritim și feroviar,” declară Tine Jørgensen manager în cadrul diviziei Air & Sea.“Rețeaua noastră globală combinată cu o prezență locală puternică ne permite să oferim această soluție atractivă pentru clienți.”

Pandemia COVID-19 a închis granițele și a ținut la sol peste 90% din flota de aeronave de pasageri, drept urmare capacitatea de transport a fost mult redusă, iar ratele pentru capacitatea rămasă au crescut. Timpul de tranzit pentru transportul aerian între Shanghai, China și unul din aeroporturile din Vestul Europei a fost în luna mai de circa 8 zile, iar în aprilie de 14 zile, potrivit DSV.

Astfel, transportul rutier din China în Europa de Vest în doar două săptămâni și jumătate a devenit o alternativă atractivă.