Home Automotive Rosti își continuă planurile de extindere în România

Rosti își continuă planurile de extindere în România

Rosti își continuă planurile de extindere în România

Rosti România, parte a grupului suedez Rosti Group, a închiriat 11.300 mp de spații industriale în Păulești, lângă Ploiești, pentru construcția unei noi fabrici de producție mase plastice prin injecție pentru industria auto. Spațiile, a căror construcție a fost deja începută, vor fi dezvoltate de operatorul belgian WDP. Tranzacția a fost intermediate de către compania de consultanță imobiliară JLL.

Rosti a anunțat la finele anului trecut că vrea să își crească capacitatea de producție din România, prin construcția unei noi facilități de producție, finalizarea acesteia fiind programată pentru 2021.
“Ne bucurăm foarte mult să anunțăm concretizarea unui nou proiect de producție în România în aceste momente dificile. Tranzacția dovedește încă o dată rezistența și fundamentele sănătoase ale pieței industriale românești. Am văzut în ultimele luni noi companii interesate să dezvolte proiecte de producție în România și cred că este un moment bun în care putem profita de acest interes și să punem pe masă toate avantajele competitive pe care le oferim pentru a convinge investitorii că acesta este locul unde trebuie să fie”, a declarat Viorel Opait, business developer director JLL România, care a reprezentat Rosti în tranzacție.

De altfel, în primele 3 luni ale acestui an, companiile de producție au fost cei mai activi jucători pe piața închirierilor de spații industriale și logistice.

Departamentul industrial al JLL Romania a finalizat în acest an tranzacții cu spații industriale și de logistică totalizând aproape 150.000 metri pătrați în toată țara.

Stocul de spații industriale și logistice din România totaliza la finele lunii martie 4,66 milioane de metri pătrați și se preconizează că în acest an va depăși pragul de 5 milioane de metri pătrați, dacă dezvoltatorii vor finaliza toate proiectele anunțate până la finele lui 2020. Până acum, criza COVID-19 nu a schimbat planurile dezvoltatorilor de proiecte industriale și logistice, care au anunțat cel puțin 600.000 metri pătrați spații noi în acest an.