Home Industrial Etex Building Performance investeşte 1 milion de euro într-o nouă instalaţie la Aghireşu

Etex Building Performance investeşte 1 milion de euro într-o nouă instalaţie la Aghireşu

Etex Building Performance investeşte 1 milion de euro într-o nouă instalaţie la Aghireşu

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, continuă investițiile și procesul de modernizare al fabricii de la Aghireșu, județul Cluj, prin achiziția unei instalații noi de uscare și micronizare a gipsului.

Investiția este în valoare de 1 milion de euro şi confirmă angajamentul pe termen lung al companiei față de piața românească. Anul trecut, Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, dar și pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu, judeţul Cluj.

“Noua instalație de la fabrica noastră din Aghireșu aduce o îmbunătățire semnificativă procesului de producție și va fi pusă în funcţiune la sfârșitul anului. Aceasta contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie cu productivitate crescută și confirmă angajamentul nostru privind sustenabilitatea produselor“, a declarat Andrei Popa, Country Sales Manager Romania & SEE Etex Siniat Building Performance.

Industria de construcții este unul dintre cei mai mari consumatori de materie primă, dar și unul dintre cei mai mari producători de deșeuri la nivel global. În acest context, reciclabilitatea materialelor de construcții este esențială pentru o tranziție cât mai rapidă la  o economie circulară și rezilientă.