Home Automotive Ford investește 300 milioane dolari în uzina de la Craiova pentru construcția unui nou vehicul comercial începând din 2023

Ford investește 300 milioane dolari în uzina de la Craiova pentru construcția unui nou vehicul comercial începând din 2023

Ford investește 300 milioane dolari în uzina de la Craiova pentru construcția unui nou vehicul comercial începând din 2023

Ford a anunțat o nouă investiție de 300 milioane dolari pentru construcția unui nou model de vehicul comercial ușor la fabrica din Craiova începând cu anul 2023.

De asemenea, precizează compania, din 2024, uzina de la Craiova va deveni cea de-a treia fabrică Ford în Europa, după fabrica Ford din Koln și fabrica Ford Otosan din Kocaeli, unde se vor produce vehicule complet electrice.

“Operațiunile Ford Craiova au dovedit că pot livra flexibilitate de competitivitate de top. Planul nostru de a produce acest nou model de vehicul comercial în România reflectă parteneriatul nostru pozitiv cu furnizorii locali și comunitate locală, și succesul întregii echipe Ford Craiova” a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europe. “Adăugarea unei versiuni complet electrice în 2024 înseamnă că uzina de la Craiova va fi a treia unitate din Europa care construiește vehicule 100% electrice. Aceasta urmează investițiilor recente din acest an în cadrul Centrului De Vehicule Electrice Ford Koln, din Germania și fabricii Ford Orosan din Kocaeli, Turcia, transmițând un semnal clar că suntem pe o cale accelerată în a le furniza clienților noștri vehicule comerciale cu zero emisii în viitor în Europa.”

În februarie, Ford și-a luat angajamentul că întreaga sa gamă de vehicule comerciale va fi capabilă să ofere emisii zero, fie în variante de vehicule comerciale, fie ca hybrid plug-in, fiind estimat ca vânzările a două treimi din vehiculele sale comerciale să fie 100% electric sau plug-in hybrid până în 2030.

Noul vehicul comercial ușor produs la Craiova va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate tehnologii pentru motoarele diesel sau pe benzină ale Ford, acestea incluzând motoare diesel produse la fabrica de motoare a Ford din Dagenham sau transmisii de la Ford Halewood Transmissions Limited.

În total, investițiile Ford în operațiunile de producție de la Craiova, incluzând investiția anunțată astăzi, se ridică la 2 miliarde de dolari de la achiziția uzinei în 2008.

În ultimii ani, Ford a făcut îmbunătățiri semnificative în unitatea de producție din România, peste 600 de roboți fiind instalați pentru a îmbunătăți eficiența și calitatea operațiunilor. La Craiova, în fabrica de asamblare și producție motoare, lucrează aproximativ 6.000 de angajați.

“Noua investiție planificată în viitorul Craiovei este un semn al speranței Ford că guvernul României se va asigura că îmbunătățiri cheie vor fi livrate pentru a sprijini competitivitatea producției în regiune, inclusiv atât de necesarele îmbunătățiri ale infrastructurii de transport,” a declarat Rowley.

Data începerii producției noului vehicul și alte detalii vor fi confirmate mai aproape de lansarea acestuia.