Home Intermodal Forwarderul digital sennder achiziționează Uber Freight în Europa

Forwarderul digital sennder achiziționează Uber Freight în Europa

Forwarderul digital sennder achiziționează Uber Freight în Europa

sennder, cel mai important freight forwarder digital din Europa, a anunțat achiziția afacerii europene de transport marfă a Uber.

Cele două companii își vor uni forțele pentru a continua să revoluționeze digitalizarea industriei de transport de marfă în Europa, SUA și Canada. Ca parte a înțelegerii, Uber a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni în cadrul sennder, în timp ce operațiunile Uber Freight în Europa se vor derula de acum sub brand-ul sennder.

Achiziția marchează un nou pas în consolidarea poziției sennder pe piața de transport rutier de marfă și extinde prezența locală a grupului, care acum include și Amsterdam. Aceasta este a doua tranzacție a forwarderului în acest an, după fuziunea cu o companie similar din Franța, Everoad în iunie și un joint-venture cu Poste Italiane, cel mai mare operator de logistică din Italia. Tom Christenson, General Manager al Uber Freight se va alătura sennder în calitate de COO, în timp ce Daniel Warner, actualmente Head of Shipper Operations va fi numit Senior Vice President Commercial. Echipa din Amsterdam a Uber Freight se va alătura și ea sennder, odată ce tranzacția va fi închisă.

Parteneriat strategic

Ca parte a înțelegerii, sennder și Uber intră prin această tranzacție într-un parteneriat strategic de colaborare pentru a le furniza expeditorilor servicii de top, eficiență și tehnologii avansate pentru serviciile de transport marfă în Europa, SUA și Canada. Acordul include un program de recomandare pentru expeditori prin care sennder va redirecționa către Uber Freight clienții care caută servicii de freight forwarding în America de Nord și invers.

  • Tranzacția consolidează poziția sennder ca cel mai mare freight forwarder digital din Europa și crește calitatea și capacitatea sa de a oferi servicii pe piețele sale cheie.

De la înființare în 2015, sennder a obținut finanțări de peste 120 milioane de euro de a investitori precum Accel, Lakestar, HV Ventures, Project A și Scania. Prin achiziția Uber Freight în Europa, sennder își extinde amprenta și va avea birouri în 7 țări, o echipă de peste 500 de oameni și peste 50.000 de tranzacții pe lună.