Home Logistics 3 PL ID Logistics intră pe piața din România

ID Logistics intră pe piața din România

ID Logistics intră pe piața din România

Începând cu luna octombrie, grupul francez ID Logistics și-a stabilit prezența pe piața din România. Grupul va opera platforma de 60.000 mp a clientului său Carrefour, cu care are o colaborare de lungă durată și se va ocupa de logistica pentru categoriile dry (băuturi, alimente, HPC și produse de igienă) și non-food (textile, electrocasnice). Cei 400 de angajați care lucrează în depozitul Carrefour din Chiajna se ocupă de recepția, depozitarea, pregătirea și livrarea comenzilor către cele peste 200 de depozite ale retailerului din România. În total, ID Logistics pregătește și distribuie peste 40 de milioane de colete pe an alcătuite din 20.000 SKU-uri. Expansiunea pe piața din România se aliniază strategiei de dezvoltare a grupului ID Logistics, care intenționează să devină lider de piață pe segmentul logisticii industriale și de retail. Grupul francez intenționează să se dezvolte rapid pe piața din România.

Bogdan Grigorescu, Head of Logistics Carrefour Romania a declarat: “Suntem încântați să ne extindem parteneriatul cu ID Logistics în România și să introducem bunele practici pe care le-am dezvoltat împreună în alte țări. Predarea operațiunilor s-a realizat ușor, fără perturbarea activității magazinelor. De acum vom lucra împreună la următoarele faze ale proiectului, care implică îmbunătățirea operațiunilor și furnizarea celor mai bune servicii clienților noștri.”

Yann Belgy, CEO ID Logistics Polonia și România, a adăugat:”Prima operațiune importantă în România furnizează grupului ID Logistics o platformă solidă de dezvoltare pe această piață cu potențial. În următorii trei-cinci ani ne dorim să ne extindem operațiunile în Europa și să devenim lider de piață și suntem încântați să avem sprijinul clientului nostru Carrefour, căruia îi vom oferi și în România aceleași servicii de înaltă calitate, așa cum o facem în multe alte țări.”

ID Logistics este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice integrate din Franța, cu prezență în 17 țări și 275 de site-uri ce însumează peste 5,5 milioane metri pătrați suprafață de depozitare. Grupul a raportat în Q3 2017 venituri de 328,6 milioane euro, în creștere cu 20,2% și o cifră de afaceri pe primele nouă luni ale aului de 986,9 milioane euro, în creștere cu 34,4%.  În 2016, ID Logistics a înregistrat o cifră de afaceri de 1,07 miliarde de euro.