Home Logistics Depozitare INTERNATIONAL ALEXANDER, logistică direct în fabricile clienţilor

INTERNATIONAL ALEXANDER, logistică direct în fabricile clienţilor

INTERNATIONAL ALEXANDER, logistică direct în fabricile clienţilor

Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru INTERNATIONAL ALEXANDER, care a reușit nu doar să obţină o creștere de 20% a cifrei de afaceri, până la valoarea de 55 milioane euro, dar a dovedit că o companie de transport și logistică românească poate avea succes peste hotare.

În 2017, echipa a ajuns la aproximativ 800 de angajaţi, au fost făcute investiţii importante în flotă și construirea unei reţele proprii de depozite, iar compania este prezentă acum și pe pieţele din Serbia, Germania și Ungaria.

Împreună cu Loredana Dan, Europe Development Business Manager, am trecut în revistă, la propriu și la figurat, planurile de dezvoltare în 2018 pe plan intern și internaţional, noile servicii ce vor fi incluse în portofoliul companiei, precum și transformarea INTERNATIONAL ALEXANDER din companie de transport în operator de servicii logistice integrate.

“Reușitele echipei se reflectă în menţinerea clienţilor existenţi, în dezvoltarea parteneriatelor cu aceștia și creșterea numărului de noi clienţi ce apelează la serviciile noastre.”

  • Intermodal&Logistics: Anul 2017 s-a încheiat cu rezultate pozitive. Ce urmează în 2018  pentru INTERNATIONAL ALEXANDER?
  • Loredana Dan: Pentru noi, fiecare zi este un moment potrivit să ne canalizăm energia pentru a construi un business durabil și de încredere. Pentru 2018 vom întregi segmentul de servicii oferite. Specializându-ne în sectorul automotive, de la începutul acestui an adaugăm parcului auto 10 unităţi pentru transportul de vehicule, transportoare de ultimă generaţie, cu dimensiuni adaptate pentru noile modele de SUV-uri. De asemenea, 30  de noi remorci Huckepack vor fi livrate la începutul acestui an, ca start pentru noile servicii de transport intermodal ce vor fi adăugate în portofoliu pentru clienţii noștri. Departamentele de maritim și aerian se află pe un trend ascendent, volumele fiind în creștere și pe aceste sectoare. Logistica a câștigat o pondere importantă în activitatea noastră curentă, astfel în acest an, vom finaliza construcţia propriilor depozite de clasa A situate în Timișoara, Sibiu și Bucuresti, având astfel disponibilitate pentru depozitare și servicii logistice și echipamente de ultimă generaţie. Pentru eficientizarea proceselor desfășurate în depozitul din Arad, am investit în utilaje performante, de la stivuitoare, VNA-uri, sisteme de securitate, WMS și specificaţii moderne pentru mașina profesională de spălat ambalaje și vom respecta aceleași standarde și pentru noile depozite. Nu în ultimul rând, flota proprie va crește în acest an cu aproximativ 50 ansambluri, în baza creșterii fluxurilor de transport rutier. Pentru companiile independente din Serbia, Germania și Ungaria, ce fac parte din INTERNATIONAL ALEXANDER Holding, avem în plan dezvoltarea serviciilor atât pe partea de transport, cât și pe partea de logistică.

 

  • Intermodal&Logistics: Industria automotive reprezintă un punct de focus pentru companie. Ce investiţii aţi realizat în această zona pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor? Ce servicii cu valoare adaugată oferiţi pentru sectorul automotive?
  • Loredana Dan: Din 2003, de când a fost fondată compania, ne-am specializat pe servicii profesionale aferente sectorului automotive. Pe lângă transportul clasic, am venit în întâmpinarea clienţilor cu servicii inovative, optimizare și soluţii adaptate la specificul business-ului, de la transport express, în regim de grupaj, distribuţie, transport maritim și aerian și continuând cu cross docking, depozitare & servicii logistice, spălare profesională de ambalaje și până la servicii logistice direct în fabricile clienţilor.
Loredana Dan, Europe Development Business Manager INTERNATIONAL ALEXANDER
  • Intermodal&Logistics: Aţi demarat recente un proiect interesant de logistică direct în fabrică la client. Ne puteţi oferi câteva detalii?
  • Loredana Dan: Logistica direct în fabrică la client ne ajută să eficientizăm la nivel maxim nevoile acestora și să ne îmbunătăţim viziunea asupra proceselor din zona automotive. În prezent, asigurăm logistica direct în fabrică pentru doi producători importanţi din această industrie, iar în depozitul propriu din Arad avem peste 10 clienţi din sectorul automotive. Peste 120 angajaţi specializaţi ai INTERNATIONAL ALEXANDER își desfașoară activitatea în fabrică la client și împreună cu echipa specializată din partea clientului, asigurăm logistica de la faza de producţie și până la pregătirea acesteia pentru transportul final, putând eficientiza și asigura flexibilitatea necesară unui sector într-o continuă miscare și nevoie de accelerare.
  • Intermodal&Logistics: V-aţi extins activitatea și în afara graniţelor, în Serbia și urmează Germania și Ungaria. Care sunt provocările și ce planuri aveţi pentru aceste pieţe?
  • Loredana Dan: Serbia este un hub automotive în plină dezvoltare, însă încă restrictivă pe partea de transport. Pentru noi este o zonă mai accesibilă prin prisma clienţilor deja existenţi în portofoliu și care ne-au solicitat serviciile de transport. Germania este zona în care avem un trafic de aproximativ 50% din fluxul de transport și ne dorim în perioada imediat următoare să dezvoltăm același tip de servicii pe care le oferim astăzi în România. Ungaria este de asemenea un obiectiv de dezvoltare atât pe partea de transport, cât și pe segmentul de servicii logistice. Desigur, vizam și alte pieţe, care momentan sunt în proces de prospectare și pe care le avem în vedere în strategia pe termen scurt și mediu.