Home Logistics 3 PL Kuehne+Nagel face cea mai mare achiziție din istoria companiei

Kuehne+Nagel face cea mai mare achiziție din istoria companiei

Kuehne+Nagel face cea mai mare achiziție din istoria companiei

Furnizorul de servicii logistice Kuehne+Nagel plănuiește să achiziționeze Apex International Corporation (“Apex”), unul dintre cei mai importanți freight forwarderi de pe piața asiatică, de la fondul privat de investiții MBK Partners.

Potrivit unor surse apropiate celor două companii, citate de Reuters, tranzacția s-ar situa la 1,5-2 miliarde dolari, cea mai mare achiziție din istoria companiei elvețiene. Kuehne+Nagel și Apex International Corporation au convenit să nu facă publice detaliile financiare ale tranzacției.

Apex a fost fondată în China în 2001 și și-a extins amprenta în Asia și în afara Asiei de-a lungul anilor. Compania are 1.600 de angajați și o cifră de afaceri de 2,1 miliarde franci elvețieni (1,93 miliarde euro). În 2020, traficul aerian înregistrat de companie a fost de 750.000 tone, în timp ce traficul maritim s-a ridicat la 190.000 TEU.

Achiziția se așteaptă să fie încheiată în luna aprilie a acestui an, tranzacția fiind supusă condițiilor de închidere uzuale, printre care și obținerea aprobării organismelor abilitate antitrust. Achiziția va fi finanțată din sursele disponibile și, dacă va fi nevoie, din linii de credit. O parte minoritară din acțiunile Apex vor rămâne managementului Apex, compania continuând să opereze separat în cadrul grupului Kuehne+Nagel.