Home Logistics Depozitare Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro pentru investiții în extinderea producției și a depozitului logistic

Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro pentru investiții în extinderea producției și a depozitului logistic

Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro pentru investiții în extinderea producției și a depozitului logistic
Agroserv Măriuța SA, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a atras investiții de 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de BT Capital Partners.

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, pentru extinderea secției de producție și construcția unui depozit nou. “Avem deja 14 produse lansate, care au ajuns luna aceasta și în Germania, iar apetitul clienților este în creștere, astfel încât evoluția fabricii intră într-o nouă etapă. Cea mai urgentă investiție devine extinderea secției de producție și a depozitului existent. Vom lansa două noi categorii de produse, brânzeturi și unt, pe care sperăm să le avem la rafturi în toamna anului viitor”, declară Adrian Cocan, Manager de Proiect al Lăptăria cu Caimac.

În paralel, Lăptăria cu Caimac pregătește alte două investiții: construirea unei stații de biogaz și un sistem de recuperare și refolosire a sticlei. “Am avut un ritm alert de dezvoltare astfel încât explorăm continuu noi surse de finanțare. Ne dorim ca toate cele 3 proiecte de investiții să se materializeze și să ne ajute să creștem. Am scris deja proiectul pentru stația de spplare sticle și ne-am înscris pentru evaluarea acestuia în vederea finanțării, iar speranțele noastre sunt ca în 2021 să demarăm construcția stației de spălare ambalaje. De asemenea, în 2022 sperăm să demarăm construcția stației de biogaz și astfel, în 2024 compania să fie pe un drum drept, către o companie carbon neutral”, a adăugat Adrian Cocan. Investițiile estimate pentru următorii ani se ridică la 16 milioane de euro.

Primul business cu activitate în sectorul de lactate care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB

Plasamentul privat de obligațiuni în valoare de 3 milioane euro are scadență în 2025, la o dobândă de 5,25%. Obligațiunile vor fi listate prin Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București. Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în sectorul de lactate care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni negarantate și neconvertibile în acțiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori. Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,25%, reprezentând cel mai mic cost de finanțare obținut în 2020 la oferte de obligațiuni similare.