Home Logistics Comerț international Producătorul de lactate Lăptaria cu Caimac este pregătit să exporte în UE

Producătorul de lactate Lăptaria cu Caimac este pregătit să exporte în UE

Producătorul de lactate Lăptaria cu Caimac este pregătit să exporte în UE

Producătorul de lactate românești premium Lăptăria cu Caimac a obținut certificarea International Food Standards 6.1 și este pregătit să exporte pe piețele din UE.

International Food Standards 6.1 este sistemul cu cea mai largă recunoaștere internațională când vine vorba de securitatea alimentelor și managementul calității, acest certificate fiind obligatoriu pentru exportul pe piețele din Uniunea Europeană.

Obținerea certificării IFS 6.1 a presupus realizarea unui audit amănunțit al fabricii Lăptăriei cu Caimac din Drăgoești și verificarea respectării a numeroase exigențe tehnice, cum ar fi gestionarea materiei prime și analizelor specifice, posibilele contaminări; mentenanța utilajelor și calibrări; trasabilitatea produselor până la furnizori; gestionarea igienei atât pe infrastructură, spații, utilaje, cât și în cazul personalului operator; verificări și bune practici pentru siguranța alimentului, concordanța cu legislația în vigoare. Auditul a fost realizat de Lloyds Register, iar menținerea certificării presupune reauditarea anuală.

„Am pregătit certificarea încă din 2019, însă restricțiile impuse de pandemie ne-a întârziat planurile. Unul dintre obiectivele noastre este să ajungem cu produsele Lăptăriei și pe piața externă, iar acesta a fost ultimul pas înainte de a începe proiectele de export. Suntem convinși că vom avea succes peste hotare, pentru că oferim o gamă de lactate premium, care au mare adresabilitate pentru consumatorii din Uniunea Europeană. Faptul că am crescut capacitatea de producție și plănuim să extindem atât fabrica, cât și depozitul, ne va permite să acoperim necesarul suplimentar de produse pentru export”, a declarat Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Măriuța.

Produsele Lăptăria cu Caimac sunt prezente în peste 2.000 de magazine, la nivel național, inclusiv în rețelele: Mega Image, Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour, Profi, Selgros, Metro Cash & Carry, Diana, Panemar, Fraher și în numeroase băcănii, magazine de proximitate și magazine tradiționale, precum și în HoReCa.